Breaking news

Messenger by Facebook
A

Προβλήματα φαίνεται να παρατηρούν χρήστες του Messenger στο Facebook, τόσο με τη σύνδεση τους, αλλά και με την αποστολή μηνυμάτων, τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το downdetector δείχνει ότι παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας.

To πρόβλημα εντοπίζεται στη μη φόρτωση της αρχικής σελίδας του Instagram στους υπολογιστές, ενώ προβλήματα μη λήψης μηνυμάτων καταγράφονται και στο Messenger.

Σημειώνεται, ότι πέρα από την αργή αποστολή μηνυμάτων, το messenger δεν λειτουργεί καλά στη φόρτωση του από υπολογιστή, ενώ εφαρμογές συνδεδεμένες από smartphones δείχνουν να δουλεύουν σωστά, περίπου τις τελευταίες δύο ώρες.

Νέα ρύθμιση με PIN για την ασφάλεια των χρηστών

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός των σημερινών προβλημάτων λειτουργίας του, το messenger πρόσφατα ξεκίνησε την εφαρμογή ειδικού κωδικού για τη χρήση της εφαρμογής προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια των προσωπικών μηνυμάτων των χρηστών του.

Μέσα από τη συγκεκριμένη λειτουργία οι συνομιλίες του Facebook κρυπτογραφούνται όπως ήδη είχε ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο, η μητρική εταιρεία των εφαρμογών, δηλαδή η Meta.

Μέσα από τη συγκεκριμένα λειτουργία, τα μηνύματα και οι κλήσεις που προστατεύονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE), μπορούν να διαβαστούν μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Υπήρχε η δυνατότητα επιλογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων εδώ και χρόνια, αλλά τώρα θα γίνει η προεπιλεγμένη επιλογή, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευση του BBC.

Η συγκεκριμένη απόφαση κωδικού PIN πάρθηκε από τη Meta προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ασφάλεια, ενώ αναμένεται η πιθανότητα τα μηνύματα στο Instagram, το οποίο ανήκει επίσης στη Meta, να αποκτήσουν κρυπτογράφηση ως προεπιλογή κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Facebook Messenger
Photo: Down Detector
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις