Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και αγνώστους, στην οδό Σόλωνος, κοντά στο ύψος της Νομικής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε αγνώστους, που έβαλαν φωτιά σε κάδους στη μέση του παραπάνω δρόμου. Μάλιστα, αυτή την ώρα σημειώνεται πετροπόλεμος ενώ έχουν καταφθάσει και τα ΜΑΤ.

Ελαφρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που υπέστη εγκαύματα στο χέρι του. Λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση 13 πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί σε υπόγειο πάρκινγκ απέναντι από την Νομική.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις προσαγωγές ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αλλά και η πορεία χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών, που «κατέκλυσαν» το κέντρο της Αθήνας διαδηλώνοντας απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Είχαν δώσει «ραντεβού» στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια της Αθήνας και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, καθώς απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αφορά στην ίδρυση «μη κρατικών» πανεπιστημίων και μέσω του οποίου παρακάμπτεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση. 

Περίπου 20.000 άτομα υπολογίζεται ότι συμμετέχουν στη σημερινή, μεγαλειώδη πορεία, ενώ στην πρωτεύουσα έχουν έρθει φοιτητές από τη Θεσσαλία, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το κέντρο «βουλιάζει» από κόσμο ήδη από νωρίς το πρωί, όπου η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο. 

Ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία», «εμείς μιλάμε για γνώση και σπουδές κι αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», αντηχούν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν την μεγάλη και μαχητική πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις