Breaking news

Νοσοκομείο Παίδων
A

Με την άμεση προκήρυξη -μόλις- τριών θέσεων γιατρών - αναισθησιολόγων θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού, ο Χειρουργικός Τομέας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανακοίνωσε χτες πως αποφάσισε να σταματήσει όλα τα τακτικά χειρουργεία από τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 10 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα 2, ενώ η λίστα αναμονής φτάνει τα 1.000 παιδιά που αναμένουν τακτικό χειρουργείο μέχρι... την άνοιξη του 2025!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα. Παγώνη στο ΣΚΑΪ, η οποία επικοινώνησε νωρίτερα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα τρεις θέσεις γιατρών - αναισθησιολόγων.

Σε ερώτηση αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα χειρουργεία τις επόμενες ημέρες, η κα. Παγώνη δεν απάντηση ξεκάθαρα, ανέφερε ωστόσο πως ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε πως θα μετακινήσει προσωρινά έναν αναισθιοσιολόγο από το «Αγία Σοφία» στο «Αγλαΐα Κυριακού». 

Είναι γνωστό, ωστόσο, πως η κάλυψη θέσεων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ μπορεί να χρονοτριβήσει. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από το υπουργείο Υγείας μέσα στην ημέρα για τη λύση του προβλήματος. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας από καιρό, ωστόσο, κανείς από τους αρμόδιους δεν ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα μέχρις ότου αυτό τελικά έφτασε στο απροχώρητο. 

Μένει να δούμε αν οι αρμόδιοι θα δώσουν ουσιαστική λύση ή θα επιχειρήσουν να «καλύψουν» και πάλι το πρόβλημα, θέτοντας σε παράλυση το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και, ταυτόχρονα, σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων παιδιών. 

Τα προβλήματα στο Παίδων

Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Το ανυπέρβλητο πρόβλημα έχει προκύψει έπειτα από η συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού.

Τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων «λιμνάζουν» και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!

Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ' επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, σημειώνουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερώσει τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια., αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις