Breaking news

Αγρότες με τρακτέρ
A

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους αγρότες, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, δίνοντας το παρόν στο συλλαλητήριο, σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Η πορεία των αγροτών ξεκινάει σήμερα, το πρωί της Τρίτης, προκειμένου τα τρακτέρ στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα. Υπολογίζεται πως περίπου 5.000 αγρότες θα βρίσκονται το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. 

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι, 

«Είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό και είναι δίκαιος!

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι  μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μάρκετ,  οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη: αυτοί αγοράζουν για ψίχουλα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι φοιτητές, η Ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν δημόσια, και η μόρφωση των παιδιών μας δε θα μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν.

Γι΄αυτό είμαστε στο πλευρό τους και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη, 20 Φεβουαρίου 2024,  ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα. Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και συνεχίζουμε με τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 28/2, για να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που εξαερώνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα,  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές) που δε θα είναι εμπορεύματα.  Δηλώνουμε πως δε θα υποχωρήσουμε και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες πριν τη μετάβαση τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τι θα γίνει με το Μετρό

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για τα μέτρα της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η είσοδος των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται μετά τις 12:00.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε η κα Δημογλίδου και πρόσθεσε:

«Πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Η ίδια εξήγησε ότι επίσης ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση του μετρό.

Μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες. “Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο” τόνισε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις