Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Την ανέγερση μνημείου για τα 57 θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, αφού έσβησε ο Δήμος τα ονόματα των θυμάτων, που γράφτηκαν, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτά, χθες, Τετάρτη, έξω από τη Βουλή, από διαδηλωτές.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του, ο κ. Δούκας διαμήνυσε ότι: «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Δούκας, σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε να εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ανάρτηση Χάρη Δούκα

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Δούκα έχει ως εξής: 

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Τέμπη: Οι φοιτητές ξαναέγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή

Σημειώνεται ότι φοιτητές ξαναέγραψαν σήμερα, Τετάρτη, τα ονόματα των 57 θυμάτων της «μαύρης» τραγωδίας των Τεμπών, έξω από τη Βουλή, οι φοιτητές, σήμερα, Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε να σβήσει άμεσα τα ονόματα των θυμάτων, που γράφτηκαν και χθες, από διαδηλωτές για την «μαύρη» της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Παράλληλα, οι φοιτητές ύψωσαν πανό στα οποία έγραφαν συνθήματα, όπως «Δε ξεχνάμε», «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί!», «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη, ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε «συγγνώμη» για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της «μαύρης» τραγωδίας των Τεμπών, που γράφτηκαν χθες, Τετάρτη, έξω από τη Βουλή, ζήτησε ο Δήμος Αθηναίων. Οι φοιτητές, με το να ξαναγράψουν τα ονόματα των θυμάτων, δείχνουν ότι τα ονόματα πρέπει να μείνουν γραμμένα, μέχρι να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Πάνω από 1.000.000 οι υπογραφές για το ψήφισμα Καρυστιανού

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, το οποίο έχει θέσει προς υπογραφή ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ζητώντας την υποστήριξη των πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, μετά την εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συγκρούστηκε εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, 1.017.297 πολίτες υπέγραψαν στο συγκεκριμένο ψήφισμα, με τον νέο στόχο να είναι πλέον τα 1,5 εκατομμύρια, όμως ήδη είναι σαφές πως οι πολίτες ζητούν οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των παραλείψεών τους.

Το ψήφισμα συμπυκνώνει τόσο την οργή που υπάρχει και το βασικό κοινωνικό αίτημα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στη χώρα καθώς και την ανάγκη να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

Δείτε το ΕΔΩ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις