Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Καθημερινές είναι πλέον οι ειδήσεις για την τραγική κατάσταση που έχουν αφήσει οι υπεύθυνοι το σιδηροδρομικό δίκτυο, έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ειδικότερα, χθες, Κυριακή, τρένο ακινητοποιήθηκε στη Μαγούλα επειδή έβγαιναν καπνοί στη μηχανή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Κιάτο ακινητοποιήθηκε στη Μαγούλα επειδή εντοπίστηκαν καπνοί στη μηχανή. Ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο για την ασφάλεια των επιβατών, και ειδοποίησε την εταιρεία. Εκείνοι, έστειλαν νέα μηχανή, αλλά κι εκείνη ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης.

Νωρίτερα, σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου πήραν μέρος ο αρμόδιος υπουργός, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και στελέχη της Hellenic Train, του ΟΣΕ και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, συζητώντας θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, ζητήθηκε από την εταιρεία και τον οργανισμό αυστηρή τήρηση της ασφάλειας.

Τέσσερα σοβαρά περιστατικά σε 2,5 μήνες 

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών έχουν γίνει τέσσερα σοβαρά περιστατικά με τρένα, προκαλώντας την ανησυχία των πολιτών, καθώς δύο εβδομάδες πριν ήταν η επέτειος του ενός χρόνου από τη σύγκρουση εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία, στα Τέμπη, που «κόστισε» τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και πιο συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου, παραλίγο να συμβεί νέο δυστύχημα ανάλογο με τα Τέμπη, καθώς δύο τρένα λίγο έλειψε να βρεθούν στην ίδια γραμμή στις Αχαρνές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβατικές αμαξοστοιχίες 1313 (Κιάτο – Πειραιάς) και 51 (Ασημένιο Βέλος, στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα) βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, με τη σύγκρουση να αποφεύγεται στο παρά πέντε ύστερα από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Ακόμα, σύμφωνα με το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε και νέα παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 2235 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια, σημαίνοντας συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train.

Σύμφωνα με το MEGA είναι το τρίτο περιστατικό με τα δύο προηγούμενα να είχαν καταγραφεί στις 29/12 και στις 18/2. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο μηχανοδηγός παραβίασε το κόκκινο, στον κόμβο των Αχαρνών. Ο οδηγός επί τόπου ενημέρωσε, κράτησε σταθερή την αμαξοστοιχία για 1,5 λεπτό προκειμένου να ελέγξει ο ελεγκτής αν έρχεται άλλο τρένο, κάτι που έγινε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις