Breaking news

INTIME
A

Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι, κοντά στο νησί Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής.

Το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Λάρισα, σε σχηματισμό με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, ωστόσο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε στο Αιγαίο, στις 1 και 30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει εντοπιστεί αλεξίπτωτο στον αέρα που σημαίνει ότι πρόλαβε ο πιλότος και χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης. Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από την πολεμική αεροπορία ώστε να εντοπιστεί το μέλος της που πετούσε με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Νεότερα 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πιλότος του αεροσκάφους είναι σώος, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας.

Πλωτό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνουν στο σημείο, όπου εκπέμπει από το σημείο, που βρίσκεται ο αεροπόρος για να τον περισυλλέξουν και στη συνέχεια να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή η μεταφορά του στο 251 γενικό νοσοκομείο αεροπορίας, ή στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο, για να τού παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.  

Επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις