Breaking news

INTIME
A

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας αποφάσισε την αποφυλάκιση του προϊστάμενου κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, στον εν λόγω προϊστάμενο επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στον μοιραίο επιθεωρητή που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή και της νύχτας που έγινε η τραγωδία των Τεμπών, με τη σύγκρουση δύο τρένων, επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης, την περασμένη άνοιξη είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις