Breaking news

INTIME
A

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή, οι αγρότες στο Κιλελέρ, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν μετά τις φυσικές καταστροφές και τις οποίες ακόμη, όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν πάρει, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.

Ειδικότερα, ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ, ουσιαστικά αναβλήθηκε, μιας και μόνο ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος κατέθεσε στεφάνι, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα να δηλώνει στο larisanet.gr ότι «σέβομαι την απόφαση των αγροτών», ενώ δεν προσήλθε καν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταμενίτης.

Οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να περιφρουρήσουν, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας «τον πραγματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης».

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Με το αγροτικό συλλαλητήριο, την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ.

Σημειώνεται ότι σε σχετική ανακοίνωσή της, για το μπλόκο στην επέτειο του Κιλελέρ, το βράδυ του Σαββάτου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ανέφερε τα εξής:

«Τα πρώτα τρακτέρ έφτασαν απόψε στο Κιλελέρ στον χώρο της θυσίας των κολίγων.

Χώρος ιερός για τους αγρότες που σηματοδοτεί το νόημα της εξέγερσης και του αγώνα 114 χρόνια τώρα.

Δεν είναι η ώρα αύριο να ακούσουμε πάλι λόγια συμπάθειας, ανέξοδες υποσχέσεις και χτύπημα στην πλάτη. Είναι ώρα αγώνα!

Είναι ώρα να απαιτήσουμε λύσεις, αποζημιώσεις, και έργα εδώ και τώρα!!!

Είναι αγώνας για την επιβίωση μας, για να παραμείνει η Θεσσαλία εύφορος κάμπος, για να μείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 10.30πμ ΕΔΩ

ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ, ΜΕ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις