Breaking news

INTIME
A

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι του μετρό αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του ΣΕΛΜΑ, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε να μετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου, ενάντια στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Στη σχετική ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι: «Όχι μόνο δεν βγαίνει ο μήνας, αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι κάνει τα πάντα ώστε η “Προοπτική” να σβήσει από το λεξιλόγιο των νοικοκυριών».

Αιτήματα 

Τα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ είναι τα εξής:

  • «Αυξήσεις μισθών και προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. 
  • Άμεση επαναφορά των ελεύθερων μισθολογικών διαπραγματεύσεων.
  • Άμεση επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και τραπεζών.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, παράλληλα με την δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών».

Δείτε την ανάρτηση με την ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΣΕΛΜΑ

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, την Τετάρτη 17 Απριλίου τις εξής ώρες:

  • Πρωί: από έναρξη βάρδιας έως τις 9:00
  • Βράδυ: από 21:00 έως λήξη βάρδιας

Με προσωπικό ασφαλείας και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) θα συμμετάσχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Ειδικότερα, τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης έως και τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας της ίδιας μέρας.

Το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Ακινητοποιημένα τραμ και τρένα

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η ΠΟΣ - ΜΣΤ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών - εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας, «γιατί είναι οι μόνοι που, στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες τον χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο».

Συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις