Breaking news

Απεργία
A

«Παραλυμένο» είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις μισθών, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Στην 24ωρη απεργία του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας είναι ανοικτό, καθώς ολοκληρώθηκαν οι πορείες και συγκεντρώσεις που είχαν εξαγγείλει σωματεία. Όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, χιλιάδες κόσμου κατέκλεισε το Σύνταγμα, παρά την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  

AΑπεργία

Νωρίτερα, λόγω των συγκεντρώσεων, έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και στην οδό Πανεπιστημίου και στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Απεργία

Στις 5:00 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι στην απεργία δεν συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, η οποία θεωρεί ότι η ΓΣΕΕ με την απουσία της από την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου κράτησε απαξιωτική στάση απέναντι της. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία σε διαφορετική ημερομηνία, ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

Μεγάλη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από εργαζόμενους, φορείς, σωματεία και συνδικάτα, με αιτήματα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. 

Απεργία
Εικόνα από Θεσσαλονίκη

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο είναι σήμερα η πρωτεύουσα καθώς τα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν προκηρύξεις 24ωρη απεργία. 

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας και θα κινούνται στους δρόμους μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Οι επιβάτες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς λόγω των συγκεντρώσεων αλλά και της αυξημένης κίνησης, παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια.  

Τα τρένα και ο προαστιακός έχουν επίσης εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train πραγματοποιούνται ορισμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Τέλος, τα ταξί έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας και θα επιστρέψουν στους δρόμους της Αθήνας μετά τις 15:00 το μεσημέρι. 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας, «γιατί είναι οι μόνοι που, στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες τον χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις