Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, και πιο συγκεκριμένα, στο χωριό Χειμώνιο, καθώς χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκε εργάτης, αφού καταπλακώθηκε από μηχάνημα σιδηρουργίας βάρους επτά τόνων.

Για το ατύχημα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο και κατάφερε, μετά από πολύ δύσκολες προσπάθειες, γιατί δεν υπήρχε ειδικός γερανός για να σηκώσει το πoλύ βαρύ μηχάνημα, να ανασύρει τον άτυχο εργάτη χωρίς τις αισθήσεις του.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά σοβαρή, αφού ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες του evros- news.gr.

Τραγική αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων

Τραγική είναι η αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και των ατυχημάτων, με τις ειδήσεις για τραυματισμούς ή θανάτους εργαζόμενων να αποτελούν καθημερινότητα.

Ειδικότερα, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα, όπου 43χρονος ημεδαπός, ενώ εργαζόταν για την εγκατάσταση φωτοβολταικών, σε στέγη κτιρίου (χυμοποιείο), βρέθηκε στο έδαφος, αφού φαίνεται να υποχώρησε τμήμα οροφής, με αποτέλεσμα ο άτυχος εργαζόμενος, να υποστεί πτώση.

Επίσης, ότι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, συνέβη εργατικό δυστύχημα , στη Εύβοια, και πιο συγκεκριμένα, στο Βασιλικό Ληλαντίων, όπου εργαζόμενος εργοστασίου έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από μεγάλο ύψος, ενώ ένας ακόμη χαροπαλεύει.

Ακόμα, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα συνέβη σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, στο Λασίθι, και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Σίσυ, όπου 30χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, αφού καταπλακώθηκε από τοίχο. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε τοπικό μέσο, ο 30χρονος πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες, όταν ξαφνικά, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένας τοίχος έπεσε και τον καταπλάκωσε.

Επιπλέον, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, σκοτώθηκε 60χρονος εργαζόμενος στη δυτική Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα, στη Συμμαχική Οδό, αφού έπεσε από μεγάλο ύψος.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, συνέβη ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα, στα Τρίκαλα, και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Λιακατά, όπου εργάτης οικοδομής βρήκε τραγικό θάνατο, αφού έπεσε στο κενό.Α

Ακόμα, την Τρίτη 19 Μαρτίου, σημειώθηκε νέο εργατικό δυστύχημα στη Χίο, όπου εργαζόμενος σε μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Παντουκειούς που επέβαινε σε βοηθητικό σκάφος, για άγνωστο λόγο, καταπλακώθηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, 40χρονος εργάτης, που εγκλωβίστηκε σε «σπαστήρα», κατά την κατασκευή χαλικόδρομου για το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στην περιοχή του Βερμίου, στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, σύμφωνα με το το kozan.gr.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπιυαστική ζώνη Χαλκίδας, όταν σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο σημαίας Κύπρου, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, εξάρτημα από την μπουκαπόρτα καραβιού όπου εργαζόταν 42χρονος έσπασε, με αποτέλεσμα η τεράστια και βαριά πόρτα να πέσει και να τον καταπλακώσει.

Επιπροσθέτως, την Παρασκευή 5 Απριλίου, συνέβη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ένας άνδρας έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, στο Άργος της Αργολίδας, όταν δύο εργάτες βρίσκονταν πάνω σε σκαλωσιά και πραγματοποιούσαν εργασίες, έπεσαν από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα, ο ένας από τους εργάτες να τραυματισθεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ωστόσο, ο άλλος να τραυματιστεί θανάσιμα.

Επίσης, εργατικό ατύχημα συνέβη στον Βόλο, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, όταν το χέρι εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου στο πρωϊνό δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας.

Την Τετάρτη 9 Απριλίου, εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Σάμο, όπου εργάτης έχασε τη ζωή του, μετά από πτώση από μεγάλο ύψος, στο κλειστό Γυμναστήριο Σάμου.

Εργατικό ατύχημα συνέβη στο χώρο εκφόρτωσης απορριμμάτων του ΣΜΑ Σχιστού, όταν μία εργάτρια τραυματίστηκε από θραύσμα φιάλης αερίου που έσκασε εντός του χώρου εκφόρτισης. Συγκεκριμένα, το θραύσμα καρφώθηκε στην πλάτη της με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της εργάτριας.

Ένα πολύ επικίνδυνο ατύχημα σημειώθηκε την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, στα Χανιά, όταν καυστικό υγρό έπεσε στα μάτια εργαζόμενου της ΔΕΔΙΣΑ.

Τέλος, εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στον Βόλο, σήμερα, Πέμπτη, 9 Μαΐου όταν πιάστηκαν τα πόδια εργαζόμενου σε κοχλία μηχανήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό στο πέλμα του ενός ποδιού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις