Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, κα Μαρία Καρυστιανού πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή 1,3 εκατομμύρια υπογραφές που συγκεντρώθηκαν υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος και της κατάργησης της ασυλίας των βουλευτών για ποινικές ευθύνες.
Την ανακοίνωση έκανε η ίδια μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Η κα Καρυστιανού υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη ημερομηνία συμβολίζει, κατά την άποψή της, την «επανεγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι η ατιμωρησία των πολιτικών έρχεται σε αντίθεση με την ηθική, τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές.
Ανάρτηση Καρυστιανού
Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση της κας Καρυστιανού έχει ως εξής:
«Η 7η Ιουλίου 2025, σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα, 07.07.2025 καταθέτουμε στη Βουλή, τις ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της ασυλίας που έχουν οι Πολιτικοί για τις ποινικές ευθύνες τους.
Η ατιμωρησία των Πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την Ηθική, ούτε με τον Νόμο, ούτε με τη Δημοκρατία. Είναι πάνω από ξεκάθαρο ότι οι ίδιοι δεν θα ελέγξουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόσα άλλα σκάνδαλα που είναι ακόμη θαμμένα και πρέπει να βγουν στο φως). Μας κοροϊδεύουν!! Για αυτό και πρέπει να ενεργοποιηθούμε εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ, για το κοινό καλό και για να έρθει επιτέλους η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στη χώρα! Για να πάρουμε πίσω το ΟΞΥΓΟΝΟ που μας ανήκει!».