Οι λιμενεργάτες του Πειραιά δείχνουν για ακόμα μια φορά τον δρόμο και αρνούνται να ξεφορτώσουν φορτίο από το πλοίο Ever Golden που μεταφέρει στρατιωτικό χάλυβα με τελικό προορισμό το Ισραήλ.
Με μία ουσιαστική κίνηση κατά της γενοκτονίας των Παλαιστίνιων, το ΕΝΕΔΕΠ (Σωματείο Εργαζομένων στις Προβλήτες στο Λιμάνι του Πειραιά) καλεί σε μαζική κινητοποίηση και ξεσηκωμό το Σάββατο, 12 Ιουλίου, την ημέρα που το πλοίο θα καταπλεύσει στους προβλήτες 2 και 3 του Πειραιά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «πρόκειται για πολεμικό φορτίο που, αν ξεφορτωθεί και μεταφορτωθεί, θα καταλήξει να χτυπάει παιδιά, αμάχους, νοσοκομεία και σχολεία στη σφαγή που διεξάγει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των πολεμοκάπηλων, δεν είναι σταθμός μεταφόρτωσης φονικού υλικού, είναι χώρος δουλειάς και αγώνα της εργατικής τάξης».
Η ανακοίνωση
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι λιμενεργάτες του Πειραιά δεν θα γίνουν συνένοχοι
Δεν ξεφορτώνουμε στρατιωτικό χάλυβα από το Ever Gold - Όχι στην εμπλοκή της χώρας - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Το σωματείο μας, η ΕΝΕΔΕΠ, με περηφάνια και αγωνιστικότητα δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουνε με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν.
Το πλοίο Ever Golden, που αναμένεται να καταπλεύσει στις 12 Ιουλίου στους Προβλήτες 2 και 3 του Πειραιά, μεταφέρει στρατιωτικό χάλυβα με τελικό προορισμό το Ισραήλ. Πρόκειται για πολεμικό φορτίο που, αν ξεφορτωθεί και μεταφορτωθεί, θα καταλήξει να χτυπάει παιδιά, αμάχους, νοσοκομεία και σχολεία στη σφαγή που διεξάγει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.
Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των πολεμοκάπηλων, δεν είναι σταθμός μεταφόρτωσης φονικού υλικού, είναι χώρος δουλειάς και αγώνα της εργατικής τάξης.
Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, δεν πρόκειται να ξεφορτώσουμε ούτε σπιθαμή από το δολοφονικό φορτίο!
Καλούμε σε ξεσηκωμό!
- Τους συναδέλφους λιμενεργάτες να μη δεχτούν καμία ανάθεση εργασίας που σχετίζεται με το εν λόγω πλοίο. Να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή.
- καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα σωματεία του Πειραιά και τη νεολαία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς της περιοχής να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας.
- καλούμε όλο τον λαό του Πειραιά σε μαζική κινητοποίηση στους προβλήτες 2 και 3 την ημέρα άφιξης του Ever Golden, για να μπλοκάρουμε στην πράξη τη μεταφορά του συγκεκριμένου φορτίου από τα λιμάνια μας.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
- Τα λιμάνια ανήκουν στους εργάτες - όχι στους φονιάδες των λαών
- Δεν θα ξεφορτώσουμε πολεμικό φορτίο - Δεν γινόμαστε συνένοχοι
Δεν θα γίνουμε τα υποχείρια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ η Κίνας που χρησιμοποιούν βασικές υποδομές της χώρας για να μοιράζουν ξανά το κόσμο, χαράζοντας σύνορα με το αίμα των λαών και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας και δεν δεχόμαστε να γίνουμε και εμείς στόχοι αντιποίνων.
ΕΝΕΔΕΠ – Σωματείο Εργαζομένων στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά»