Στην προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων με μπισκότα πρωτεΐνης προχωρά η εταιρεία MOOVEAT, έπειτα από αναφορές καταναλωτών για παρουσία ευρωτίασης (μούχλας).
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αλλά και σχετική καταχώριση στο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF) στις 19 Αυγούστου 2025, το πρόβλημα αποδίδεται σε αστοχία κατά τη διαδικασία συσκευασίας ζεστών προϊόντων, που επέτρεψε την ανάπτυξη μούχλας.
Ο ΕΦΕΤ έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των προϊόντων προς ανάκληση, ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση από το κοινό.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει προϊόντα από τις επηρεαζόμενες παρτίδες καλούνται να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους, ώστε να τους επιστραφεί το ποσό. Εναλλακτικά, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στην εταιρεία στο τηλέφωνο 2130243036 (Δευτέρα–Παρασκευή, 09:00–17:00) ή μέσω email στο [email protected].
Η MOOVEAT, σε ανακοίνωσή της, ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη του περιστατικού.