Breaking news

Ψάρια
A

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχει ένα βασικό χαρακτηριστικό που αποκαλύπτει αμέσως την ποιότητα του ψαριού και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τη φρεσκάδα του.

Το βασικό σημάδι: τα μάτια

Αν τα μάτια του ψαριού είναι θαμπά, λευκά ή αδιαφανή, καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωσή του. Ένα φρέσκο ψάρι πρέπει να έχει μάτια καθαρά, γυαλιστερά και ελαφρώς διογκωμένα.

Η θολότητα μπορεί να οφείλεται σε παρουσία βακτηρίων, παρασίτων, κακή ποιότητα νερού ή απλώς στο ότι το ψάρι έχει μείνει για αρκετές μέρες εκτός θάλασσας. Επιπλέον, η εμφάνιση ψαριών με τέτοια χαρακτηριστικά σε κάποιο κατάστημα τροφίμων ή εστιατόριο εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής που τηρούνται εκεί.

Άλλα σημάδια αλλοίωσης

  • Η σάρκα: πιέστε απαλά το σώμα του ψαριού. Αν η σάρκα επανέλθει αμέσως, είναι φρέσκο. Αν μείνει βαθούλωμα, τότε είναι μπαγιάτικο.
  • Τα βράγχια: πρέπει να είναι έντονα κόκκινα. Αν έχουν πάρει καφέ ή μωβ χρώμα, το ψάρι δεν είναι κατάλληλο.
  • Το δέρμα: προσέξτε για κοψίματα, χτυπήματα ή κενά στα λέπια, που υποδηλώνουν κακή μεταχείριση.
  • Η μυρωδιά: ένα καλό ψάρι πρέπει να μυρίζει θάλασσα. Αν αναδύει οσμή αμμωνίας, απορρίψτε το αμέσως
     
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις