Ένα ελληνικό μέλι με μπλε απόχρωση έχει κερδίσει την προσοχή των καταναλωτών και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μία καινοτόμο ιδέα που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με εντυπωσιακή οπτική παρουσία, προσφέροντας παράλληλα θρεπτικά οφέλη.
Το μπλε μέλι παράγεται από ελληνικό μέλι, κυρίως από άνθη πορτοκαλιάς, στο οποίο προστίθεται εκχύλισμα φρέσκιας σπιρουλίνας. Η διαδικασία είναι επιστημονικά ελεγχόμενη, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα η γεύση και η υφή του προϊόντος.
Ο χημικός μηχανικός και δημιουργός του προϊόντος, Γιώργος Λιγνός, εξηγεί:
«Αυτό είναι ένα προϊόν μελιού που σημαίνει ότι είναι 98% μέλι και το 2% προέρχεται από τη σπιρουλίνα. Αυτό που κάνω είναι να εκχυλίζω την σπιρουλίνα, παίρνω από τα κύτταρά της μόνο το μπλε χρώμα, το συμπυκνώνω και το βάζω μέσα στο μέλι. Έχω επιλέξει μία ανοιχτή ποικιλία, την πορτοκαλιά, μπορεί να χρωματιστεί εύκολα και επικρατεί το μπλε. Δεν επηρεάζει την γεύση και την υφή».
Σύμφωνα με τον κ. Λιγνό, η πρωτότυπη εμφάνιση του προϊόντος έχει κερδίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των τουριστών: «Η μεγάλη επιτυχία έχει γίνει viral στα Χανιά. Είναι μπροστά στο ταμείο διάφορα προϊόντα και είναι και τα δικά μας. Μόλις το δουν οι τουρίστες παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν».
Το μπλε μέλι αποτελεί παράδειγμα της ελληνικής καινοτομίας που συνδυάζει παράδοση, γεύση και οπτική εντύπωση, ανοίγοντας δρόμους για νέα προϊόντα που κερδίζουν τόσο την εγχώρια αγορά όσο και τα διεθνή ράφια.