Breaking news

ntantades tis geitonias
A

Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr, προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 33 δήμους και, στη συνέχεια, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τους Δήμους: Αβδήρων, Αγίων Αναργύρων, Αμφιλοχίας, Ανατολικής Σάμου, Άνδρου, Αποκορώνου, Βέλλου-Βόχας, Βοϊου, Βόρειας Κέρκυρας, Βόρειας Κυνουρίας, Γόρτυνας, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Εορδαίας, Ευρώτα Ικαρίας, Ιστιαίας Αιδηψού, Καβάλας, Καρπάθου, Κρωπίας, Λεβαδέων, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ορεστιάδας, Παλαμά, Πηνειού, Πρέβεζας, Ρήγα Φεραίου, Σάμης, Σουλίου, Σύρου-Ερμούπολης

Να σημειωθεί ότι η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης αντιστοιχεί στην περίοδο από 29/3/2022 (έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Μητρώο Επιμελητών) έως 31/12/2022.

Τα ωφελούμενα πρόσωπα, οι γονείς δηλαδή, στα οποία έχει χορηγηθεί «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher), επιλέγουν μέσω του Μητρώου, τον Επιμελητή η την Επιμελήτρια που επιθυμούν και καταρτίζουν μαζί του, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος, ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο ορίζονται οι επιμέρους όροι της συνεργασίας τους.

Ποιοι μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο

Στο Μητρώο Επιμελητών/τριών της παρούσας Πρόσκλησης δύναται να εγγραφούν μόνο φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  1. έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,
  2. είναι Έλληνες ή αλλοδαποί πολίτες, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας,
  3. είναι απόφοιτοι/ες επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή απόφοιτοι/ες Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου σε συναφείς ειδικότητες, ή κάτοχοι πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου.
  4. Έχουν γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά,
  5. Έχουν ικανότητα κατανόησης και ομιλίας της ελληνικής γλώσσας επιπέδου γλωσσομάθειας Β1,
  6. Έχουν καλή κατάσταση ψυχικής και σωματικής υγείας και δεν πάσχουν από χρόνια μεταδοτικά νοσήματα
  7. Δεν τελούν υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,
  8. Δεν έχουν εκπέσει της γονικής μέριμνας ή δεν έχουν απωλέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής, εφόσον είναι γονείς
  9. Δεν εκκρεμεί εις βάρος τους μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής, δεν διώκονται και δεν έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄ 232), καθώς και για τα αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι θα πρέπει ακόμα να διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς (taxisnet) και να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.ΜΕ.π.) της ΓΓΠΣΔΔ, προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Μόλις βρεθείτε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής, πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ. Το σύστημα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet καθώς και τον μοναδικό κωδικό OTP που θα λάβατε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει προηγουμένως στο ΕΜεΠ.

Για να εγγραφείτε ως επιμελητής/επιμελήτρια στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς” θα πρέπει να ολοκληρώσετε επιτυχώς την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ταυτοποίησή σας ως χρήστη, την αποτύπωση των προσωπικών σας στοιχείων επικοινωνίας, την υποβολή πιστοποιητικών ακαδημαϊκών γνώσεων, πρώτων βοηθειών και υγείας και πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα παροχής υπηρεσίας με συνδυασμό αυτόματης και χειρόγραφης συμπλήρωσης.

Η διαδικασία εγγραφής ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί αυθημερόν. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση σας εκκρεμεί και βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας.

Μετά την επιτυχημένη εγγραφή σας στο Μητρώο Επιμελητών, είστε πλέον πιστοποιημένος επιμελητής/επιμελήτρια.

Σημειώνεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται ήδη σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις