Σοβαρό περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Άγιο Δημήτριο, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον ψητοπωλείου που βρίσκεται στην οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου, προκαλώντας πανικό στην περιοχή.
Το επεισόδιο καταγράφηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, όταν αυτοκίνητο με άγνωστους επιβαίνοντες πέρασε έξω από το κατάστημα και οι δράστες πυροβόλησαν προς το εσωτερικό του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος της επίθεσης φέρονται να ήταν οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου, πατέρας και γιος, ηλικίας 70 και 39 ετών αντίστοιχα.
-
Ο 70χρονος τραυματίστηκε στο πόδι
-
Ο 39χρονος γιος του δέχθηκε πυρά στον μηρό και τη γάμπα
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Τέσσερις κάλυκες στο σημείο – Σε εξέλιξη οι έρευνες
Οι δράστες διέφυγαν αμέσως μετά την επίθεση, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τέσσερις κάλυκες, στοιχείο που αποτυπώνει τη σοβαρότητα και την ένταση του περιστατικού.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για τα κίνητρα πίσω από τη μαφιόζικου τύπου επίθεση.
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, με έμφαση σε πιθανές προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές, ενώ συλλέγεται υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή διαφυγής των δραστών.