Breaking news

Γαύδος: Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Η Γαύδος παρέμεινε αποκλεισμένη για 18 συνεχόμενες ημέρες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έχουν εξαντληθεί τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το τελευταίο δρομολόγιο προς το νησί πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα οι κάτοικοι περιμένουν το πρώτο πλοίο.

Η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», επισήμανε ότι η κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τον προηγούμενο αποκλεισμό 13 ημερών νωρίτερα μέσα στον ίδιο μήνα.

«Η Γαύδος είναι σε ανοιχτή θάλασσα και τον χειμώνα είναι συχνό το φαινόμενο των απαγορεύσεων. Το πλοίο και η σύνδεση για οποιοδήποτε νησί είναι το οξυγόνο, η σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τα πάντα, οι προμήθειες, τα φάρμακα, όλα έρχονται σε μας από την Κρήτη, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις