Breaking news

govgr
A

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους δικαιούχους που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και θέλουν να τροποποιήσουν την υφιστάμενη δήλωσή τους για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης αριθμ. 46960 ΕΞ 2022 (ΦΕΚ B' 1714/08.04.2022).

Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει ήδη αίτηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, αλλά δεν αποζημιώθηκαν λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων στην αίτησή τους, να διορθώσουν τα στοιχεία τους ώστε να λάβουν και αυτοί το ποσό που τους αναλογεί.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφερόμενος στη δυνατότητα τροποποιησης των αρχικών δηλώσεων λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων για την καταβολή της οικονομικης αρωγής, δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ανοίγει για το διάστημα μεταξύ 11ης και 26ης Απριλίου 2022 η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία, προκειμένου να τροποποιήσουν την αίτησή τους, που υπέβαλαν εμπρόθεσμα κατά την περίοδο. Έτσι, η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στους δικαιούχους που δεν συμπλήρωσαν σωστά την αίτησή τους, να διορθώσουν τα όποια σφάλματα ή παραλείψεις, προκειμένου να λάβουν κανονικά το ποσό πρώτης αρωγής που τους αναλογεί.

Ειδικά για την περίπτωση του σεισμού στη Θεσσαλία, υπέβαλαν αίτηση στο arogi.gov.gr 1.749 ΑΦΜ, εκ των οποίων οι 849 ΑΦΜ έλαβαν κανονικά πρώτη αρωγή, συνολικού ύψους 5.569.441,55 ευρώ. Για τις περιπτώσεις των ΑΦΜ που δεν αποζημιώθηκαν, εντοπίστηκαν ορισμένες παραλείψεις ή σφάλματα, όπως υποβολή δελτίου επανελέγχου με διαφορετικό όνομα από το αντίστοιχο του αιτούντος, επισύναψη δελτίου ταχείας αυτοψίας και μη επισύναψη του απαιτούμενου δελτίο επανελέγχου. Επίσης, για ορισμένα ακίνητα δεν χορηγήθηκε πρώτη αρωγή, καθώς αυτά χαρακτηρίστηκαν από τους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ ως εξοχικά, ακατοίκητα, αποθήκες ή εγκαταλελειμμένα».

Υπενθυμίζεται, ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν -αν δεν το έχουν πράξει ήδη- αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τέλος, σε περίπτωση τροποποίησης της αίτησης και εφόσον έχει ήδη καταβληθεί ενίσχυση που υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά την τροποποίηση της αίτησης, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, βεβαιώνεται και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις