Σε τροποποιήσεις των νυχτερινών δρομολογίων στη Γραμμή 3 (Μπλε) του Μετρό της Αθήνας προχωρά από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, η ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο της έναρξης προγραμματισμένων τεχνικών παρεμβάσεων στο δίκτυο.
Οι αλλαγές κρίνονται αναγκαίες λόγω των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης της υποδομής, με στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της λειτουργίας της γραμμής. Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τα νέα ωράρια και τα σημεία όπου θα υπάρξουν τροποποιήσεις, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός των μετακινήσεων.
Ολοκλήρωση εργασιών στη Γραμμή 2
Η έναρξη των παρεμβάσεων στη Γραμμή 3 κατέστη δυνατή μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εργασιών στη Γραμμή 2 (Κόκκινη), οι οποίες ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, στο τμήμα «Σεπόλια – Δάφνη» πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης, με αντικατάσταση 21,6 χιλιομέτρων σιδηροτροχιών από τον Νοέμβριο του 2025 έως τις 11 Ιουνίου. Παράλληλα, έγιναν περίπου 1.300 εξειδικευμένες συγκολλήσεις, καθώς και έλεγχοι με υπερήχους, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών ασφαλείας του δικτύου.
Οι πέντε σταθμοί που θα κλείνουν στις 21:40
Μετά την ολοκλήρωση της Κόκκινης Γραμμής, οι εργασίες βαριάς συντήρησης μετατοπίζονται στο τμήμα «Πανόρμου - Νομισματοκοπείο» της Γραμμής 3. Για τον λόγο αυτό, θεσπίζεται προσωρινό νυχτερινό ωράριο λειτουργίας.
Συγκεκριμένα, από την Κυριακή έως και την Πέμπτη, πέντε κεντρικοί σταθμοί θα τερματίζουν τη λειτουργία τους δυόμισι ώρες νωρίτερα από το κανονικό. Οι σταθμοί που θα κλείνουν για το κοινό στις 21:40 το βράδυ είναι οι εξής:
- Πανόρμου
- Κατεχάκη
- Εθνική Άμυνα
- Χολαργός
- Νομισματοκοπείο
Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία των συρμών
Σε δύο τμήματα θα διεξάγεται προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών στη Μπλε Γραμμή, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών εργασιών συντήρησης, καθώς δεν θα είναι δυνατή η απευθείας διέλευση από το υπό παρέμβαση τμήμα.
Όπως ενημερώνει η ΣΤΑΣΥ, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά μέσω δύο ξεχωριστών δρομολογιακών διαδρομών: από τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» έως τους «Αμπελόκηπους» στο ένα σκέλος, και από την «Αγία Παρασκευή» έως τη «Δουκίσσης Πλακεντίας» και το «Αεροδρόμιο» στο άλλο.