Μια νέα σελίδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις άνοιξε την Παρασκευή, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη ορκωμοσία γυναικών εθελοντριών στον Ελληνικό Στρατό, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου θεσμού που δίνει τη δυνατότητα εθελοντικής στρατιωτικής θητείας στις γυναίκες.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Τσακάλου Κωνσταντίνου», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – ΚΕΥΠ Λαμίας, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη, και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη.
Τα κίνητρα για την εθελοντική κατάταξη
Οι γυναίκες που επέλεξαν να ενταχθούν εθελοντικά στον Ελληνικό Στρατό έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από μια σειρά κινήτρων που συνοδεύουν τη στρατιωτική τους υπηρεσία.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η αναγνώριση του χρόνου θητείας ως προϋπηρεσίας, η μοριοδότηση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς και η δυνατότητα πρόσληψης κατά προτεραιότητα σε θέσεις πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως νοσηλευτικό, διοικητικό και βρεφονηπιοκομικό προσωπικό.
Παράλληλα, οι εθελόντριες θα αποκτήσουν πρόσβαση στις παροχές που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η εξυπηρέτηση από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και η χρήση στρατιωτικών λεσχών και άλλων δομών υποστήριξης.