Breaking news

ergasia
A

Μετά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα επίμαχα δημοσιεύματα στον τύπο η ΔΕΗ αποφάσισε να «παγώσει» προσωρινά το πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν μετοχών στα στελέχη της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  «μπόνους» πρόγραμμα της ΔΕΗ προβλέπει τη διάθεση έως και 1,856 εκατομμυρίου μετοχών της ΔΕΗ, δωρεάν σε διευθυντές, γενικούς διευθυντές, διευθύνοντες συμβούλους και αναπληρωτές διευθύνοντες θυγατρικών της ΔΕΗ, καθώς και στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ γνωστοποίησε πως το δικαίωμα των στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντα συμβούλου, για δωρεάν μετοχές στο πλαίσιο προγράμματος επιβράβευσης και κινήτρων «δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση». 

Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΗ έγραφε στην ανακοίνωση της: «Το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών. Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η απόφαση της ΔΕΗ έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στον απόηχο των πολιτικών αντιδράσεων που προκάλεσε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» για μπόνους με μετοχές της ΔΕΗ, αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ, σε στελέχη της εταιρείας. Μάλιστα, η ίδια εφημερίδα επανήλθε τη Δευτέρα με νέο άρθρο και έγγραφα, κατηγορώντας τη ΔΕΗ για ψέματα.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αιχμή το δημοσίευμα για bonus 1.856.000 μετοχών, το οποίο η εταιρεία διέψευσε ότι είχε τεθεί σε εφαρμογή. 

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις