Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με στόχο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χαμάς στο Κατάρ. Ο στρατός δεν διευκρίνισε σε ποιο σημείο έγινε η επίθεση. Το Al Jazzera, επικαλούμενο πηγή της Χαμάς, τόνισε ότι στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που είχαν συνάντηση στην καταριανή πρωτεύουσα.
Δημοσιογράφος του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios με ανάρτηση στο Χ, επικαλούμενος έναν υψηλόβαθμο Ισραηλινό αξιωματούχο, δήλωσε ότι η έκρηξη στην Ντόχα είναι επιχείρηση δολοφονίας κατά ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς. Φέρεται από τις πρώτες αναφορές να είναι νεκρός, ο εκ των ηγετών της, Χαλίλ αλ Χάγια, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισραηλινού Channel 12, ενώ πράσινο φως για την επίθεση εμφανίζεται να έχει δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με το ίδιο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο, στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν ακόμα δύο ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Χαλέντ Μεσάαλ και ο Ζαχέρ Τζαμπαρίν, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters έκαναν λόγο για πολλαπλές εκρήξεις σήμερα στην Ντόχα. Καπνός φάνηκε να υψώνεται πάνω από την περιοχή Κατάρα στην πρωτεύουσα, τόνισε αυτόπτης μάρτυρας.
Κατάρ: Η «άνανδρη ισραηλινή επίθεση» στην Ντόχα είναι «κατάφωρη παραβίαση όλου του διεθνούς δικαίου»
Το Κατάρ καταδίκασε την «άνανδρη ισραηλινή επίθεση» με στόχο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς στην Ντόχα.
Η επίθεση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση όλου του διεθνούς δικαίου, ανέφερε η κυβέρνηση.
Το Κατάρ πρόσθεσε ότι «η έρευνα συνεχίζεται στο ανώτατο επίπεδο». Ο ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε κατοικίες ηγετικών στελεχών της Χαμάς.