Breaking news

Για πρώτη φορά στο «φως» εικόνες των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων μίλησε ο Βέλγος συλλέκτης, Τιμ ντε Κράνε, σχετικά με τις 262 φωτογραφίες που απεικονίζουν τους 200 κομμουνιστές, πριν από την εκτέλεσή τους στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, την Πρωτομαγιά του 1944.

«Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα και δεν θα κάνω άλλη δήλωση. Δεν θα πω τίποτε άλλο μέχρι να τελειώσουν όλα», ανέφερε.

Η δήλωση έγινε λίγη ώρα αφότου η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε ότι οι εν λόγω φωτογραφίες είναι αυθεντικές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός ανέφερε ότι «η μακροσκοπική εξέταση, που έγινε από έμπειρα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα» των φωτογραφιών της συλλογής Χόιερ ενώ έκανε γνωστό ότι «υπεγράφη προσύμφωνο μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του συλλέκτη και η συλλογή αποσύρθηκε από τον διαδικτυακό τόπο δημοπρασιών.

Δείτε σχετικό βίντεο με τη δήλωση:

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις