Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Επίδομα παιδιού θα λάβουν οι αγρότισσες μητέρες, όπως διατείνεται η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη. Υπενθυμίζεται ότι ήδη χορηγείται επίδομα παιδιού σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότες μητέρες.

Όπως αποκάλυψε σήμερα, Κυριακή, η κα Ζαχαράκη, από τον Απρίλιο, θα χορηγηθεί επίδομα παιδιού σε αγρότισσες μητέρες που έχουν ένα ή δύο παιδιά. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι: «Δεν μιλήσαμε ποτέ για τη γυναίκα αγρότισσα. Γυναίκες που είναι πίσω από τους συζύγους ή βοηθούν. Επειδή χειριζόμαστε τον λογαριασμό αγροτικής εστίας, σκοπεύουμε πάρα πολύ σύντομα στο επίδομα που δίνουμε στην τρίτεκνη και την πολύτεκνη γυναίκα αγρότισσα, να προσθέσουμε και αυτή που έχει το πρώτο και το δεύτερο παιδί». 

«Είναι μια παρέμβαση που θα φτάσει στο σύνολο των 2 εκατ. ευρώ και θα το κάνουμε από τον Απρίλιο και μετά. Δεν συνδέεται καθόλου με τις διαμαρτυρίες, αλλά έχει να κάνει με την ενίσχυση της αγροτικής οικογένειας» είπε.

Τι είπε για τους αγρότες και την «κάθοδο» των τρακτέρ στην Αθήνα

Παράλληλα, ερωτώμενη σχετικά με τους αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, η κα Ζαχαράκη, έσπευσε να υπενθυμίσει τα μέτρα για τους αγρότες που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα, είπε ότι: «Έχουν ξεκινήσει τα μέτρα εδώ και χρόνια, με την μείωση της φορολογίας και στις ζωοτροφές και στα αγροτικά μηχανήματα. Και στην μείωση της φορολογίας. Δεν είμαστε στο μηδέν. Στη μείωση της φορολογίας κατά 50% όταν είσαι σε κάποιο συνεταιρισμό ή σε κάποιο σχήμα. Και βέβαια, αυτή η μεγάλη κίνηση που έγινε, με την επιστοφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, με την προκαταβολή που θα δοθεί από αρχές Απριλίου, στο ύψος των 40 εκατ. Σε ένα συνολικό μέτρο που φτάνει τα 82 εκατ. Το φθηνότερο ρεύμα σε αγρότες για δύο συν οκτώ έτη. Έχουμε ήδη ξύσει τον πάτο του βαρελιού. Έχουμε ήδη εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώριο».

Τέλος, αναφορικά με την «κάθοδο» των τρακτέρ στην Αθήνα, τόνισε ότι: «Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες κάτω από τους οποίους γίνεται μία διαμαρτυρία. Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει μία ευνομία και μία εύρυθμη διάθεση, γιατί υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους. Τα μπλόκα παρεμποδίζουν ακόμα και την καλή λειτουργία των εθνικών οδών. Μίλησαν με τον κ. Χρυσοχοΐδη και ήταν σαφής η τοποθέτηση του επί του θέματος».

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για την Αθήνα οι αγρότες 

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα με χρονικό ορόσημο το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα, αφού η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Στο πλευρό τους τάσσονται πλέον δυναμικά και οι αγρότες της Κρήτης. Στα μπλόκα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και συζητήσεις για τον τρόπο καθόδου στην πρωτεύουσα, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα πρέπει να διαταράσσεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών, καθώς και ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές. 

Οι αγρότες σε Πλατύκαμπο, Φλώρινα και Χαλκιδική επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών. Έτοιμοι για την μεγάλη απόβαση στην Αθήνα είναι και οι αγρότες της Κρήτης δίνοντας ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας.

Επιμέλεια: Νάντια Βαβουράκη 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις