CLOSE

Breaking news

Νίκη Κεραμέως
A

Τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό για την Παιδεία στην χώρα μας, στην περίπτωση που επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Liberal, η υπουργός Παιδείας, Νίκη ΚεραμέωςΣύμφωνα με τα όσα ανέφερε, προτεραιότητα της κυβέρνησης για την Παιδεία, στην περίπτωση που επανεκλεγεί, είναι η καθιέρωση της αξιολόγησης στα σχολεία καθώς και η εισαγωγή ενός νέου συστήματος διορισμών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει λόγο για νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, πριν από σχεδόν 4 χρόνια, ήταν ένα νέο σύστημα διορισμού για τους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο. Σε παλαιότερες δηλώσεις της η ίδια η υπουργός είχε κάνει λόγο για την επαναφορά γραπτού διαγωνισμού που όμως, όπως είχε πει, δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον γραπτό διαγωνισμό που ίσχυε μέχρι πριν από κάποια χρόνια. 

Εκτός του νέου συστήματος διορισμών, στην «ατζέντα» της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, περιλαμβάνεται ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, τα βιομηχανικά διδακτορικά καθώς και νέα σχολικά βιβλία και νέα προγράμματα σπουδών για τις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, στην ερώτηση: «Ποιος είναι ο πήχης και οι προτεραιότητες για την Παιδεία σε μια πιθανή δεύτερη τετραετία για τη ΝΔ;», η κα. Κεραμέως απάντησε:

«Έχουμε ήδη καταρτίσει, όπως σε όλους τους Κυβερνητικούς τομείς, ένα συνεκτικό σχέδιο για τις προτεραιότητες των επόμενων χρόνων στην Εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, προτάσσουμε τα εξής: την περαιτέρω υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί και ξεκινήσει να εφαρμόζονται όπως η αξιολόγηση στα σχολεία, τα νέα σχολικά βιβλία σε 166 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, η υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται με πόρους του ταμείου ανάκαμψης όπως οι επισκέπτες καθηγητές στα ΑΕΙ, τα βιομηχανικά διδακτορικά, τα νέα εκπαιδευτικά κέντρα καινοτομίας, νέα προγράμματα σπουδών για τις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ένα νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση και συνέχιση των μόνιμων διορισμών, απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής και γλωσσομάθειας μέσα από το σχολείο, ξενόγλωσσα προγράμματα στα Δημόσια ΙΕΚ, σχολές εφαρμοσμένων επιστημών στα ΑΕΙ και περαιτέρω ψηφιοποίηση διαδικασιών όπως η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών».

Είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία; 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς. Πιστεύετε πως είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία;», η υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Θεωρώ την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας εφικτό στόχο και ταυτοχρόνως πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα. Από την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες, διαπιστώνω ότι σε ολοένα και περισσότερους το δίλημμα είναι απλό και ξεκάθαρο: από τη μία έχουμε τη σταθερότητα, την υπευθυνότητα και τη θετική πορεία μπροστά, που διασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και από την άλλη την αβεβαιότητα, το λαϊκισμό, την επιστροφή στο αποτυχημένο και επικίνδυνο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνία, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ανέλιξης, της διεθνούς πορείας της χώρας μας, συνεχίζουμε στο δρόμο των αλλαγών που έχουν σημαντικά οφέλη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα».

Υπάρχει η πιθανότητα η ΝΔ να συνεργαστεί με άλλο κόμμα;

Στην ερώτηση για το, αν υπάρχει η πιθανότητα η ΝΔ να συνεργαστεί με άλλο κόμμα μετά τις πρώτες ή τις δεύτερες εκλογές, η κα. Κεραμέως απάντησε:

«Στόχος μας είναι η απόλυτη αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας την αστάθεια, καθιστώντας πολύ δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, όμως, πιστεύω ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, θα ακυρώσουν την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοδυναμία και, συνακόλουθα, σταθερότητα, αναγκαία για να συνεχιστεί η θετική πορεία της πατρίδας μας και να μην γυρίσουμε πίσω.

Η χώρα, στους ταραγμένους διεθνώς καιρούς που διανύουμε, χρειάζεται μία στιβαρή μονοκομματική κυβέρνηση που να μπορεί να λαμβάνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αξιόλογοι συμπολίτες μας από άλλους πολιτικούς χώρους δεν μπορούν να συνδράμουν σε αυτή μας την προσπάθεια».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις