Breaking news

Ταβάνι σχολείο
A

Ακόμα ένα περιστατικό, που από τύχη δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, συνέβη σε σχολείο της Αθήνας. Η εικόνα, που δείχνει το ταβάνι στο 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών να έχει καταρρεύσει, είναι αποκαλυπτική. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε κάποιον θύματα, καθώς εκείνη την ώρα οι μαθητές ήταν στο σχολείο, αλλά είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής.

Η κατάσταση των κτιρίων στα σχολεία στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστη, ωστόσο η πολιτεία κωφεύει και εκθέτει πολλές φορές σε θανάσιμο κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό, ακόμα μία φορά, οι γονείς της Αθήνας βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι 7 Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για να ζητήσουν άμεσες λύσεις για τα εκρηκτικά κτιριακά προβλήματα των σχολείων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Κτιριακών Υποδομών και Παιδείας έλειπαν, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιδώρησε τους γονείς λέγοντας ότι επιδίδονται σε «επαναστατική γυμναστική».

Η ανακοίνωση των γονιών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δ. Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. 

«Βρέχει» ταβάνια και στις αίθουσες του 2ου Πρότυπου Λυκείου - Τα παιδιά μας ζούνε από τύχη!

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου οι γονείς της Αθήνας βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι 7 Ενώσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για να ζητήσουμε άμεσες λύσεις για τα εκρηκτικά κτιριακά προβλήματα των σχολείων και τις άθλιες υποδομές που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.  

Δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιωνόμαστε με το χειρότερο τρόπο. Τα παιδιά μας ζουν κυριολεκτικά από τύχη.

Η εικόνα της οροφής αίθουσας που κατέρρευσε την Τετάρτη, πάνω στα θρανία, στο 2ο Πρότυπο Λύκειο, είναι αποκαλυπτική. Οι μαθητές την συγκεκριμένη ώρα είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής γι' αυτό και δεν θρηνήσαμε θύματα. Κανείς γονιός δεν θέλει να σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν το ταβάνι είχε πέσει μισή ώρα νωρίτερα ή αργότερα.

Ταβάνι σχολείο

Βαρεθήκαμε να περιγράφουμε την άθλια κατάσταση των σχολείων που δεκαετίες τώρα μένει ίδια. Βαρεθήκαμε να ακούμε για εργολαβίες που θα προγραμματιστούν ή θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή. Βαρεθήκαμε να γράφουμε υπομνήματα για να παρουσιάζουμε τα προβλήματα που ο Δήμος και τα αρμόδια Υπουργεία θα έπρεπε όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά να έχουν φροντίσει να τα λύσουν κιόλας.

Ωστόσο, όχι μόνο αρνούνται να τα λύσουν. Επιλέγουν παράλληλα να κόβουν συνεχώς τα κονδύλια για την Παιδεία δαπανώντας την ίδια στιγμή τεράστια ποσά, για περιπάτους, αναπλάσεις και κάθε είδους επένδυση για να ενισχυθεί το τουριστικό προφίλ της πόλης. Αυτές είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Κτιριακών Υποδομών & Παιδείας επέλεξαν απλά να μας αγνοήσουν όντας απόντες από τη διαδικασία. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιδώρησε τους εκατοντάδες γονείς που βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο λέγοντας ότι επιδίδονται σε «επαναστατική γυμναστική». Επιστρατεύτηκαν  ομάδες των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτηση για να μας κρατήσουν έξω από το κτίριο. Μας είπαν ότι το θέμα των κτιριακών υποδομών των σχολείων δεν είναι επείγον για να συζητηθεί από το υπηρεσιακό Δημοτικό Συμβούλιο που είχε 113 θέματα στην ημερήσια διάταξη!

Τη Δευτέρα χρειάστηκαν 2 ώρες για να καταφέρουν οι εκπρόσωποι των γονέων να μπουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξηγήσουν μία ακόμη φορά γιατί φωνάζουμε ότι «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS!» παραθέτοντας δεκάδες παραδείγματα και απαιτώντας άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Χρειάστηκαν 2 μόλις μέρες για να μας επιβεβαιώσει η ίδια η πραγματικότητα και να αποκαλύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας. Διεκδικούμε σύγχρονα, ελεγμένα, ασφαλή σχολεία για να μην βρεθούμε μπροστά σε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Για να μην θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά, όπως οι γονείς στις Σέρρες.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο της Ένωσης, Κατερίνα Κυριακοπούλου (τηλ. 6945802907) 

Με εκτίμηση 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης

Ελένη Κουζουνάκη

Γραμματεας

Ρημάζουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Σχεδόν καθημερινά, έρχονται στο φως παρόμοιες ειδήσεις, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των σχολείων μας. Το καλοκαίρι, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή και ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν ότι ήταν καλοκαίρι και το σχολείο κλειστό.

Τον Σεπτέμβριο έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκπαιδευτικός. 

Μία ημέρα νωρίτερα από το περιστατικό με την καγκελόπορτα στο Βόλο, είχε γίνει γνωστή η είδηση πως στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έπεσαν σοβάδες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Τον Σεπτέμβριο και πάλι, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα, κατέρρευσε σοβάς από το ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρώς μαθητές. 

Τον Οκτώβριο κατέρρευσε σιδερένια πόρτα σε Λύκειο της Αττικής, ενώ οι μαθητές βρισκόντουσαν τριγύρω.

Τον Νοέμβριο κατέρρευσε μέρος της στέγης σε λύκειο της Σύρου, ενώ στο 19ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι μέσα σε αίθουσα

Το επιτελικό χάος που επικρατεί στα σχολεία είναι χρόνια γνωστό στο υπουργείο, που δεν αποφασίζει να επιληφθεί του θέματος, πριν θρηνήσουμε και άλλους μαθητές νεκρούς. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προηγούμενη 4ετία της κυβέρνησης, οι ευθύνες πήγαιναν μπαλάκι, όσον αφορά το ποιος είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις