Breaking news

Εκπαιδευτικός
A

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Παιδείας μέχρις ότου το ΑΣΕΠ εκδώσεις τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 από τους οποίους θα προκύψουν οι αναπληρωτές στα σχολεία όλης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά 2024 - 2025.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΣΕΠ εξέδωσε τον Ιούλιου του 2023 τους προσωρινούς πίνακες των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, από τους οποίους το υπουργείο Παιδείας «άντλησε» φέτος τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Ωστόσο, οι πίνακες αυτές περιέχουν λάθη και πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αποκλειστεί από αυτούς λόγω λαθών της Ανεξάρτητης Αρχής, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε τουλάχιστον ένα χρόνο ανεργίας. Ως εκ τούτου αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς η έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης. 

Πότε βγαίνουν οι οριστικοί πίνακες

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του proson.gr, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να εκδώσεις τους οριστικούς πίνακες εντός των 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 εντός του Μαΐου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που επικαλείται το alfavita.gr, οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται και οι οριστικοί πίνακες θα δουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. 

Το ΑΣΕΠ πρέπει εξάλλου να βιαστεί καθώς όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Γενική Παιδεία την επόμενη σχολική χρονιά θα προκύψουν από τους οριστικούς αυτούς πίνακες.

Γιατί καθυστέρησε τόσο το ΑΣΕΠ

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν επικοινωνήσει με το proson.gr εκφράζοντας απορία αλλά και αγανάκτηση για τους λόγους για τους οποίους το ΑΣΕΠ έχει καθυστερήσει 10 ολόκληρους μήνες για να εκδώσει τα οριστικά αποτελέσματα των δύο μεγάλων προκηρύξεων των εκπαιδευτικών. Εξάλλου το εργασιακό τους μέλλον για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια εξαρτάται πλήρως από τους πίνακες αυτούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr οι λόγοι καθυστέρησης είναι τρεις:

Πρώτον, ο όγκος των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr έχουν υποβληθεί στο ΑΣΕΠ περίπου 6.000 ενστάσεις

Δεύτερον, η ξαφνική επιφόρτιση του ΑΣΕΠ με την επιλογή των διοικήσεων στο δημόσιο. Το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ξαφνικά να περνάει από γραπτό διαγωνισμό τους υποψηφίους διοικητές του δημοσίου επιβάρυνε επιπλέον το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής. Μάλιστα, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του ΑΣΕΠ στο proson.gr ο όγκος της εργασίας αυξήθηκε κατακόρυφα χωρίς να συμβαίνει το ίδιο με το διαθέσιμο προσωπικό.

Τρίτον, το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα του ΑΣΕΠ, το οποίο φέτος ακόμα «παλεύει» να εκδώσει διαγωνισμούς για προσλήψεις που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών τα προηγούμενα έτη. 

Μέχρι πότε ισχύουν οι πίνακες

Οι πίνακες εκπαιδευτικών ισχύουν συνολικά τρία χρόνια από την έκδοση τους. Συγκεκριμένα, οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. 

Ως εκ τούτου οι πίνακες της Γενικής Αγωγής των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, αφού δημοσιευθούν εντός του σχολικού έτους 2023-2024, θα ισχύουν έως τη λήξη του σχολικού έτους 2025 - 2026.

Αντίστοιχα, οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2022 - 2023, ισχύουν έως τη λήξη του σχολικού έτους 2024 - 2025.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις