Breaking news

κλειστό σχολείο
A

Η υπομονή φαίνεται πως εξαντλήθηκε στην Ιόνιο Σχολή. Μετά από μήνες καθυστερήσεων στη μισθοδοσία και αβεβαιότητας για το μέλλον του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΙΕΛ και με τη στήριξη της ΟΙΕΛΕ.

Όπως καταγγέλλουν, η μη έγκαιρη καταβολή των μισθών έχει γίνει πια συνήθεια, με τους ίδιους να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα για εβδομάδες ή και μήνες με ελάχιστα χρήματα. Το αποκορύφωμα, όπως λένε, ήρθε το καλοκαίρι, όταν χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δύο μήνες ζώντας με «έναντι» μόλις 250 ευρώ.

Πέρα όμως από το οικονομικό βάρος, οι εκπαιδευτικοί μιλούν για ένα κλίμα ανασφάλειας και σιωπής. Η διοίκηση, υποστηρίζουν, αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη βιωσιμότητα του σχολείου και για το πώς σκοπεύει να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Η ΟΙΕΛΕ, με την απεργία αυτή, ζητά το αυτονόητο, να πληρωθούν οι άνθρωποι που κρατούν το σχολείο όρθιο και να υπάρξει ειλικρίνεια απέναντι σε εργαζόμενους, μαθητές και γονείς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την απεργία και το κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς της Ιονίου Σχολής.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

«24ωρη απεργία στην Ιόνιο Σχολή την Πέμπτη, 30/10. “Δεν αντέχουμε άλλο”!

Η ΟΙΕΛΕ, μετά από απόφαση της ΓΣ του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στην Ιόνιο Σχολή, αναγκάζεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 30/10, διότι για πολλοστή φορά η διοίκηση του σχολείου δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν κατέβαλε το μισθό του Οκτωβρίου. Πλέον, η μη έγκαιρη καταβολή μισθών είναι η “κανονικότητα” στο σχολείο, προκαλώντας τεράστια ηθική και οικονομική βλάβη στους συναδέλφους. Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής η τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή των καλοκαιρινών μισθών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να υποχρεωθούν να επιβιώσουν για δύο και πλέον μήνες με έναντι ύψους 250 ευρώ!

Δεν είναι όμως μόνο η συστηματική καθυστέρηση των αποδοχών. Είναι η γενική αβεβαιότητα για το μέλλον του σχολείου που προκαλεί εύλογη αγωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η διοίκηση της Ιονίου Σχολής δεν δίνει καθαρές απαντήσεις με αποτέλεσμα να εντείνεται ένα κλίμα ανασφάλειας. Επικαλείται διαρκώς διάφορες “επικείμενες εξελίξεις” αναφορικά με τη χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου και την καταβολή της μισθοδοσίας στους εκπαιδευτικούς, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή εξέλιξη που να προκαλεί αισιοδοξία.

Οι εκπαιδευτικοί με την κινητοποίησή τους αυτή, ζητούν:

  1. Άμεση καταβολή ή/και εξόφληση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που αφορούν τον μήνα Οκτώβριο 2025
  2. Εμπρόθεσμη καταβολή του μισθού των εκπαιδευτικών κάθε μήνα, όπως προβλέπει το άρθρ. 36 παρ. 3, Ν. 682/1977
  3. Ενημέρωση και διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς για την πορεία του σχολείου και των εργασιακών σχέσεων καθώς και του εκπαιδευτικού έργου

Ελπίζουμε έστω και την ύστατη ώρα η διοίκηση, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της πολυετούς κακοδιαχείρισης, να μιλήσει με ανοιχτά χαρτιά στους συναδέλφους μας για το τι μέλλει γενέσθαι. Η άρρωστη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι εκπαιδευτικοί της Ιονίου δεν αντέχουν άλλο!

Ακολουθεί το κάλεσμα του σωματείου της Ιονίου προς τους συναδέλφους για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση:

“Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Η ΟΙΕΛΕ, ύστερα από σχετικό αίτημα του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ της Ιονίου Σχολής, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, που αφορά αποκλειστικά την Ιόνιο Σχολή.

Η απόφαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών και της μη εξόφλησης ποσών που αφορούν τις περσινές ενημερώσεις γονέων και άλλες οφειλές παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του κ. Άγγελου Δερβέναγα.

Η συμμετοχή όλων είναι κρίσιμη. Η απεργία δεν είναι μόνο ένα μέσο πίεσης, αλλά μια συλλογική πράξη αξιοπρέπειας με την οποία υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και τη σταθερότητα της εργασίας μας.

Σας καλούμε να στηρίξετε ενεργά την απόφαση αυτή, με ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΣΙΕΛ της Ιονίου Σχολής»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις