Δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μετρούν ήδη αντίστροφα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές — τον πρώτο μεγάλο σταθμό ξεκούρασης της χρονιάς.
Με φόντο το τριήμερο του Πολυτεχνείου που φέτος «πέφτει» Δευτέρα, τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους σχέδια για τις γιορτές, καθώς φέτος οι διακοπές των Χριστουγέννων θα διαρκέσουν συνολικά 16 ημέρες — μια ανάπαυλα που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία.
Ο Νοέμβριος, με 19 διδακτικές ημέρες, θα παραδώσει τη σκυτάλη στον γιορτινό Δεκέμβριο, ο οποίος περιλαμβάνει 17 ημέρες μαθημάτων. Σύμφωνα με το σχολικό ημερολόγιο, η τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές θα είναι η Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Εκείνη την ημέρα, οι μαθητές θα περάσουν για τελευταία φορά για φέτος το κατώφλι του σχολείου, πριν απολαύσουν σχεδόν δύο εβδομάδες μακριά από τη σχολική ρουτίνα των μαθημάτων, των διαγωνισμάτων και των εργασιών.
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 23 Δεκεμβρίου, με πλήρες ωράριο μαθημάτων, ωστόσο σε πολλά δημοτικά σχολεία το πρόγραμμα θα έχει πιο γιορτινό χαρακτήρα, με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις.
Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, σύμφωνα με το καθιερωμένο σχολικό πρόγραμμα.