Breaking news

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά μια μονάδα στην επόμενη τετραετία - Δεν βλέπω περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ
A

Την πιθανότητα να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ απομάκρυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το «τραπέζι», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άρη Πορτοσάλτε, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και το θέμα των πολιτικών.

«Διαφωνούμε σε βασικά σημεία με το πρόγραμμά του» τόνισε και υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80».

«Δεν βλέπω περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που έχει πει ότι δεν θέλει για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πρώτο κόμμα έχει υπερτριπλάσιο ποσοστό έναντι του τρίτου», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: «Ναι» σε debate με Τσίπρα μόνο στις δεύτερες εκλογές

Υπόσχεση για νέα μείωση εισφορών κατά 1 μονάδα

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν τουλάχιστον μία μονάδα οι ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και ότι το θέμα ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία.

«Σε τρία με τέσσερα χρόνια θα είναι έτοιμες 10.000 φοιτητικές εστίες για τέσσερα πανεπιστήμια μέσω σύμπραξης ιδιωτικού με δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ), είπε σημειώνοντας ότι διαφέρουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας. Ο πλούτος και οι θέσεις εργασίας δημιουργείται από την επιχειρηματικότητα», τόνισε.

Μητσοτάκης: Υπόσχεση για μείωση σε εισφορές - Εκτός «τραπεζιού» η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σύμπραξη ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Βασική μας διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι πως αντιλαμβανόμαστε στο ρόλο του κράτους. Βλέπετε τα τοπικά νομίσματα που ήρθαν στην επικαιρότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Προετοιμασία για ήττα» η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ - «Επικίνδυνο» το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι από τις κάλπες πρέπει να προκύψει «ισχυρή κυβέρνηση και να μην είναι όμηρος διαφόρων παζαριών». Σχολίασε ότι η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προετοιμασία για ήττα, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το πρόγραμμά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει «να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί και να διαχειριστεί εντάσεις.

Δεν παρέλειψε επίσης να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και τη συζήτηση περί «τοπικών νομισμάτων».

«Το ’15 φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή, αναγκάστηκε ο κ.Τσίπρας να κάνει εντυπωσιακή κωλοτούμπα και πήραμε ένα ακόμη μνημόνιο και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση.  Κάποιοι δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα. Σκεφτόμουν και για τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Τσίπρα να λέει ‘δώσ’τε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω χωρίς μνημόνιο’. Φοβάμαι ότι θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι. Κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας που λένε, δεν μπορεί να γίνει και τι νόημα θα είχε; Κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Ποια θα ήταν η χρησιμότητα; Την παραλάβαμε από τα όρια της χρεοκοπίας και την κάναμε κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτά έρχονται από παρελθούσες δεκαετίες» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, αλλά μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα επιτόκια. Υπάρχει ζήτημα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό, υπάρχει όμως η δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα που δίνει λύσεις».

Εκθέσεις ΕΛΣΤΑΤ και PEGA

Εστιάζοντας στα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας σημείωσε: «Επειδή ακούω συνέχεια από την αντιπολίτευση να λέει ότι «η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια», ότι «μόνο οι πλούσιοι γίνονται πιο πλούσιοι και ότι όλοι οι υπόλοιποι καταστρέφονται», θέλω να τονίσω ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας. Το ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, δηλαδή αντιμετωπίζουν φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Όπως μειώθηκαν και όλοι οι δείκτες οι οποίοι μετράνε τις κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται 1 στους 4 Έλληνες, περίπου 2.722.000 άτομα, που αντιστοιχούν στο 26,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, η κατάσταση είναι χειρότερη: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 29,1% του πληθυσμού (3.006.300 άτομα). Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (28,1%).

Ο ΟΟΣΑ, την αξιοπιστία του οποίου αμφισβήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία έκθεσή του αναφέρει ότι μειώθηκαν κατά 7,4% οι πραγματικές μισθολογικές αποδοχές λόγω της ακρίβειας, κάτι που προκάλεσε την ωμή διασπορά fake news από το Μαξίμου περί αναξιοπιστίας της έρευνας του διεθνούς οργανισμού.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση PEGA σημείωσε πως αυτό που λέει η έκθεση είναι «ότι δεν υπήρχε κεντρικό σχέδιο, ότι υπήρχαν αυτά τα λογισμικά, αλλά κεντρικό σχέδιο αυταρχικής διακυβέρνησης δεν υπήρχε». «Το λέει ξεκάθαρα η έκθεση. Άρα όλη αυτή η θεωρία ότι όλο αυτό ήταν συντονισμένο από το Μέγαρο Μαξίμου, πάει περίπατο» ανέφρε για να προσθέσει:

«Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για τα ζητήματα αυτά, έχουμε κάνει διορθώσεις. Αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω την απόλυτη εργαλειοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες, Σοσιαλιστές, Πράσινους, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε υποψήφιους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Παρατήρησε ακόμη πως η έκθεση «κάνει και αντίστοιχες επισημάνσεις και για την Ισπανία, αλλά αυτές, προφανώς, για σοσιαλιστική κυβέρνηση». «Άρα, το ζήτημα των παράνομων λογισμικών είναι ένα δομικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε» συνέχισε για να προσθέσει πως η Ελλάδα είναι «η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ήδη ψηφίσει τις σχετικές διατάξεις, για να απαγορεύσουμε τέτοια λογισμικά».

Υπενθυμίζεται πως με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες η έκθεση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, η οποία δείχνει πως οι υποκλοπές της ΕΥΠ μέσω του Predator συνδέονται με το Γραφείο του πρωθυπουργού και πως η Δικαιοσύνη και οι Aνεξάρτητες Αρχές εμποδίζονται να πράξουν το καθήκον τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις