CLOSE

Breaking news

κκε
A

Να πάρει πίσω ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ανακοίνωση για επιστολική ψήφο, ζητά με ανακοίνωση του το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ υποστηρίζει πως με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας». 

Τονίζει μάλιστα, πως, «οτιδήποτε άλλο εκτός από την αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικά τμήματα ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση ακόμα πιο άμεσων πιέσεων και εκβιασμών στους ψηφοφόρους».

«Ταυτόχρονα, η συμμετοχή του λαού στις εκλογές υποβιβάζεται στο επίπεδο της αποστολής ενός φακέλου», επισημαίνει στην ανακοίνωση του, το ΚΚΕ.

Επιστολική ψήφος: Έτσι θα δείχνει το ψηφοδέλτιο - Τι αλλάζει στις εκλογές

«Ειδικά σε ό,τι αφορά τους απόδημους, πρόκειται για το επόμενο βήμα στην επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με τη δυνητική συμπερίληψη εκατομμυρίων ανθρώπων που -πέρα από συναισθηματικούς δεσμούς- δεν έχουν και κανένα δεσμό με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, καμία υποχρέωση και θα το επηρεάζουν χωρίς να χρειάζεται να κάνουν το ελάχιστο, δηλαδή να πάνε στο εκλογικό τμήμα. Όλα αυτά, μάλιστα, προωθούνται παρά την αρνητική διεθνή πείρα που υπάρχει», προσθέτει.

Τέλος, το ΚΚΕ τονίζει ότι η, «επίκληση των εποχικών εργαζομένων είναι όχι μόνο προσχηματική, αλλά και προκλητική», αφού θυμίζει πως η κυβέρνηση της ΝΔ πολύ πρόσφατα αρνήθηκε να επιλύσει το θέμα απορρίπτοντας την τροπολογία και προτάσεις που κατέθεσε το Κομουνιστικό Κόμμα για τη διευκόλυνσή τους».

«Εδώ και τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη και επικίνδυνη εξαγγελία!», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Γκιόκας: Πρόσχημα Μητσοτάκη για να πετύχει άλλους στόχους

Η θέσπιση της επιστολικής ψήφου «είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη», γιατί «ανοίγει το δρόμο παραβίασης ακόμη και της ίδιας της μυστικότητας της ψήφου», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας σήμερα, Πέμπτη στη «Ναυτεμπορική TV», σχολιάζοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Όπως σημείωσε, με αυτό τον τρόπο θίγεται η αυτοπρόσωπη συμμετοχή στις εκλογές, όπως γίνεται μέσα στο εκλογικό παραβάν, ενώ αντίθετα στο σπίτι ή στον χώρο δουλειά εκεί μπορούν να υπεισέλθουν πιέσεις, εκβιασμοί που οδηγούν σε παραβίαση της μυστικότητας, μέχρι και χειραγώγηση της ψήφου.

Όσο για το επιχείρημα της κυβέρνηση ότι θέλει να αντιμετωπίσει την αποχή ή ότι θέλει να δώσει τη δυνατότητα ψήφου σε ανθρώπους που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ο Γ. Γκιόκας ξεκαθάρισε ότι είναι πρόσχημα για να πετύχει άλλους στόχους.

Μάλιστα θύμισε ότι στις δύο προηγούμενες εκλογές που έγιναν καλοκαίρι, το ΚΚΕ είχε προτείνει τρόπους να λυθεί το πρόβλημα ψήφος των εργαζομένων στον Τουρισμό, όπως η διαμόρφωση ειδικών εκλογικών καταλόγων που υπάρχουν για άλλους εργαζόμενους όπως οι ναυτεργάτες, ώστε αυτοί που εργάζονται σεζόν να μπορούσαν να ψήφιζαν από τον τόπο δουλειάς τους, κάτι που η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε.

«Δεν είναι λοιπόν στόχος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ζητήματα. Αυτό που κάνει είναι να ανοίγει το δρόμο χειραγώγησης της ίδιας της ψήφου», είπε. Μια άλλη πλευρά είναι πως «υποβιβάζεται η ίδια η έννοια της συμμετοχής σε μια εκλογική διαδικασία στο ''ταχυδρομώ ένα φακελάκι''». 

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι στις σημερινές συνθήκες ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα από τη δράση του ΚΚΕ, όσο και άλλων κομμάτων και την πορεία τους και πρέπει ακόμα περισσότερο από όσο στις πρόσφατες μάχες των εκλογών να συμπορευτεί με το ΚΚΕ όχι μόνο στην κάλπη, αλλά και στα μεγάλα μέτωπα της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, η φορολογική επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους, οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη με την γενοκτονία που διεξάγεται.

Υπογράμμισε ότι άνθρωποι που προέρχονται από άλλα κόμματα, που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε αγώνες, στο συνδικαλιστικό και σε άλλα κινήματα, έχουν λόγους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ σε μεγάλα καθημερινά μέτωπα, έχοντας βγάλει τα συμπεράσματα τους.

Ξεκαθάρισε ότι αυτό το κάλεσμα συμπόρευσης δεν αφορά τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν πρόσφατα, τα οποία δοκιμάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην υλοποίηση αντιλαϊκής πολιτικής που τσάκισε τον λαό και ακόμα και στην δήλωση αποχώρησής τους υπερασπίζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Γκιόκας έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένη πορεία πολιτικού, ιδεολογικού και οργανωτικού εκφυλισμού που ακολούθησε αυτό το κόμμα που έκανε εμπόριο ελπίδας και στη συνέχεια τσάκισε τον λαό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις