Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς αναλαμβάνει ο επί ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το γεγονός αυτό έκανε γνωστό ο κ. Χαρίτσης, σήμερα, Δευτέρα, σε δήλωση του, ενώ τον καλωσόρισε στην ομάδα και με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέφερε: «Γαβριήλ, καλωσόρισες».

Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

«Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής. Όπως συμφωνήσαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς. Γαβριήλ, καλώς ήρθεςσημείωσε.

«Επιστρέφω στο σπίτι μου»

Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι: «Ευχαριστώ τον Αλέξη Χαρίτση και όλους τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς για τη θερμή υποδοχή.Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Είναι κάτι που θεωρώ χρέος μου να το πράξω τώρα, την στιγμή που ο χώρος βρίσκεται συνολικά σε κρίση».

«Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να καλέσω και εγώ από την πλευρά μου όλους και όλες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που έχουν αποτραβηχτεί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Το ίδιο και όσους και όσες παρακολουθούν με ανησυχία, από την μια, την κυριαρχία της κυβέρνησης και με απογοήτευση, από την άλλη την απαξίωση της Αριστεράς. Η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε μια ολόκληρη παράταξη, και αυτό θα κάνουμε. Να δώσουμε απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, να προσφέρουμε λύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους. Με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Σας ευχαριστώ πολύ» σημείωσε.

Ακούστηκε μέχρι και για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανεμφανίστηκε στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό με μια δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο πριν τις δεύτερες εκλογές του καλοκαιριού του 2023.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς μετά τη διπλή εκλογική ήττα της Κουμουνδούρου και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, το όνομά του ακούστηκε ακόμα για την κούρσα της διαδοχής, όμως η σχετική φημολογία διαψεύστηκε σχετικά γρήγορα.

Ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου στη σύγκρουσή της με τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά την ανάδειξη του τελευταίου στην προεδρία του κόμματος και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σε συνελεύσεις της Νέας Αριστεράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης, το 2015, του Αλέξη Τσίπρα αποχώρησε από τους πρώτους μήνες της θητείας του το 2015, στήριξε ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στη Νέα Ιωνία με την παρουσία του να αναζωπυρώνει τα σενάρια περί επιστροφής. 

Άλλωστε σε ερώτηση που είχε δεχθεί για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, μία μέρα μετά μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, το είχε αφήσει ανοιχτό: «Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω», είχε πει. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έγινε πρώτη φορά γνωστός ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία στην Αθήνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όπου τελικά έχασε οριακά από τον (τότε) εν ενεργεία δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις