Breaking news

Γεωργιάδης για στάση εργασίας στο Παίδων: «Δε θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα»
A

Στην αναστολή των τακτικών παιδιατρικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω των κινητοποιήσεων των αναισθησιολόγων αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, προχωρώντας σε αισχρές δηλώσεις, καθώς ουσιαστικά απείλησε πως «δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα» και πως «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια».

Ο υπουργός Υγείας, αντί να λύσει το πρόβλημα των υποστελεχωμένων νοσοκομείων της χώρας, των οποίων το προσωπικό «φτύνει αίμα» για να ανταπεξέλθει στις δυσμενείς συνθήκες, προβαίνει σε εμπρηστικές ρητορικές, «ρίχνοντάς τα» στις αυτονόητες διεκδικήσεις των γιατρών των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 1η Ιουνίου υπάρχουν 3.000 χειρουργεία που κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα, καθώς ο υπουργός Υγείας δεν φαίνεται να «ιδρώνει» για την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου. 

«Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά o υπουργός, ενώ μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ποιος είναι ο εκβιαστής της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Υγεία: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί και το αίμα;

Τις εξελίξεις με τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» σχολίασε και σε ανάρτησή του.

Ο υπουργός Υγείας στέκεται ιδιαίτερα στις κινήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, οι οποίες, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προχωρούν στην προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, σημειώνοντας μάλιστα πως «οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως» και διερωτάται «εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

«Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρά το ότι ουδείς αμφισβητεί ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, αποφασίζουν αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. Δηλαδή ένα είδος απεργίας στο οποίο όμως λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους.

Το ΔΣ του Νοσοκομείου εξετάζοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά αποφασίζει Ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη δηλαδή του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και διατάζει την συνέχεια τους. Οι συνδικαλιστές κηρύσσουν για την Δευτέρα στάση εργασίας πάνω στην ώρα των τακτικών χειρουργείων ώστε να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του ΔΣ.

4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων καταγγέλουν επωνύμως και δημοσίως ότι η απόφαση για την στάση εργασίας είναι παράνομη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο κάνει την Δευτέρα το πρωί. Οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών καλύπτουν με αποφάσεις τους την στάση εργασίας.

Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη. Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση…. δηλαδή Διοίκηση, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;».

ΕΙΝΑΠ: «Η προσπάθεια του υπ. Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς, αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων, θα πέσει στο κενό» 

Με μια ανακοίνωση – κόλαφο η ΕΙΝΑΠ δια της γαλάζιας προέδρου της, Ματίνας Παγώνη, επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις ανωτέρω δηλώσεις του.

«Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε», υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα είναι οι ασθενείς μας και «όταν υπάρχουν 3.000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με μια εμπεριστατωμένη ανακοίνωση αποκαλύπτει τα fake news του Άδωνι Γεωργιάδη και αναφέρεται συγκεκριμένα στο αναισθησιολογικό τμήμα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού επισημαίνοντας ότι:

  • Η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις , η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. 
  • Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα «Ελπίδα», αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων.

Η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος, επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αφού κατήγγειλαν την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη (29/5) στάση εργασίας 8:00 - 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις