Breaking news

Ντόρα Μπακογιάννη: «Υπάρχουν υπουργοί που έχουν κουράσει» – «Να ξεκαβαλικέψουν και άμεσα»
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Αιχμές τόσο για υπουργούς της κυβέρνησης όσο και για την αντιπολίτευση άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησης, στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, αλλά και στη δημόσια συζήτηση για τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης υπάρχουν πρόσωπα που έχουν πλέον κουράσει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, κατά την άποψή της, σήμερα δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

«Μετά από 8 χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική», ανέφερε, ενώ αναφερόμενη σε φαινόμενα αλαζονείας στο εσωτερικό της κυβέρνησης είπε: «Έχουμε και τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει να κοπούνε και άμεσα».

Η σταθερή κυβέρνηση και η πολιτική κατάσταση

Κάνοντας αναδρομή στο πολιτικό σκηνικό πριν από το 2010, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την εναλλαγή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι τότε υπήρχε μεγαλύτερη συνέχεια στη διακυβέρνηση. Όπως ανέφερε, η παράδοση ενός υπουργείου γινόταν σε πρόσωπο που γνώριζε, σε γενικές γραμμές, το αντικείμενο και μπορούσε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια ενισχύθηκε ο πολιτικός κατακερματισμός, φαινόμενο που, όπως σημείωσε, παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η εξέλιξη αυτή, κατά την εκτίμησή της, έχει ενισχύσει τη δυσαρέσκεια απέναντι στο πολιτικό σύστημα. «Αυτός δεν μ' αρέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια υπογράμμισε στη συνέχεια την ανάγκη ύπαρξης σταθερής κυβέρνησης, λέγοντας: «Όμως, κάποιος πρέπει να κυβερνήσει».

«Αυτή τη στιγμή με την τρομερή ανασφάλεια και αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον, το να έχεις σταθερή κυβέρνηση είναι το παν», είπε, προσθέτοντας ότι «τα πάντα είναι πολιτικά σε αυτή τη ζωή» και πως έχει σημασία ποιος καλείται να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας.

Τι είπε για Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη και Τσίπρα

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην απουσία, όπως υποστήριξε, μιας διαφορετικής αξιόπιστης πολιτικής πρότασης, θέτοντας στο επίκεντρο τη σύγκριση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

«Εάν υπήρχε εναλλακτική πρόταση, εάν υπήρχε ένας άλλος, θα το βλέπαμε, ωστόσο η σύγκριση θα γίνει μεταξύ Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη, μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, που μας λέει ότι θα ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ».

Η ίδια ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως, στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται καλύτερα την κατάσταση σε σχέση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που ανέφερε.

«Εμείς ειλικρινά πιστεύουμε ότι σ' αυτή τη φάση ο Μητσοτάκης κάνει καλύτερη δουλειά απ' τους άλλους δύο», είπε, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός έχει «πολλά ελαττώματα». Για ένα από αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εννοεί αυτά που λέει».

Η κ. Μπακογιάννη άσκησε παράλληλα κριτική στην αντιπολίτευση για τις οικονομικές της προτάσεις, λέγοντας: «Η αντιπολίτευση του ζητάει να τα δώσει όλα, να ανοίξει το πορτοφόλι και να δώσει παραπάνω από όσα μπορεί η χώρα να αντέξει».

«Η άγνοια συγχωρείται, η σκόπιμη παραπληροφόρηση όχι»

Στη συνέχεια, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συζήτηση για τα δημοσιονομικά περιθώρια και τα όρια πληρωμών, ασκώντας κριτική σε πολιτικούς της αντιπολίτευσης. «Όταν μιλάμε για αγραμματοσύνη, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, εντάξει, η άγνοια συγχωρείται. Αυτό που δεν συγχωρείται είναι η σκόπιμη παραπληροφόρηση», είπε, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζουν ποιο είναι το όριο πληρωμών.

Η πρώην υπουργός επέστρεψε, πάντως, στην κριτική προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για φαινόμενα αλαζονείας σε υπουργούς. «Βλέπω αλαζονεία σε υπουργούς του Μητσοτάκη και θα έλεγα να ξεκαβαλικέψουνε. Έχουμε και τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει να κοπούνε και άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη αναφορά της, πάντως, δεν συνοδεύτηκε από ονομαστική αναφορά σε υπουργούς.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως όταν μιλά για εκείνη δεν χρησιμοποιεί το όνομά της, αλλά την ιδιότητα της «αδελφής του πρωθυπουργού».

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις