CLOSE

Breaking news

Εφαρμογή για την ενημέρωση των συντάξεων
A

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο οι επικουρικές συντάξεις πρόκειται να δίνονται ψηφιακά και αυτόματα, καθώς οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στο κινητό τους, μέσω ανάλογης εφαρμογής τη σύνταξη που πρόκειται να λάβουν.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ, μιλώντας για την ταχύτητα με την οποία απονέμονται οι επικουρικές συντάξεις.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε τα εξής:

«Όταν ανέλαβα υπουργός Εργασίας οι εκκρεμείς επικουρικές που παρέλαβα ήταν περίπου 65.000, έχουμε κάνει πολλές ρυθμίσεις, έχουμε ανακοινώσει διάφορα πράγματα και μέσα στο καλοκαίρι, πληροφοριακά συστήματα, που τις επιταχύνουν κλπ. Χθες που κοίταζα τα στοιχεία είμαστε στις 42.000, άρα έχουμε πέσει 23.000 μέσα σε τρεις μήνες. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε στη Βουλή με το νέο μου νομοσχέδιο, πιστεύω αρχές Νοεμβρίου, θα πάμε σε μία απόδοση περίπου 15.000 επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο διότι ξεπερνάμε τον τρόπο του υπολογισμού που γίνεται με το χέρι και έχει μια συνθετότητα, βγάζουμε έναν αλγόριθμο και το κάνουμε αυτόματα ίδιο σε όλους. Ψηφιακά και αυτόματα».

Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης: Αντίθετος με την επαναφορά των συντάξεων των Δικαστών (βίντεο)

Μέσα από ειδική εφαρμογή η ενημέρωση έκδοση των επικουρικών συντάξεων

Μέσα από ειδικής εφαρμογής θα ενημερώνονται οι συνταξιούχοι για την έκδοση των επικουρικών τους συντάξεων, καθώς ο ΕΦΚΑ στοχεύει στην πλήρη ψηφιοποίηση του.

Ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι:

«Ο ΕΦΚΑ μεταμορφώνεται σε ψηφιακός είναι e-ΕΦΚΑ. Το πρόγραμμα είναι εν εξελίξει, έχει ορίζοντα λήξης τα τρία χρόνια από σήμερα είναι on going, δηλαδή κάθε ένα μήνα παραδίδεται κάποιο κομμάτι του. Δεν είναι περιμένουμε τρία χρόνια για να τελειώσει συνεχώς κάτι τελειώνει και βελτιώνονται οι υπηρεσίες μας και προσθέτουμε ψηφιακές υπηρεσίες και οτιδήποτε άλλο. Λογικά σε τρία χρόνια, αυτός είναι ο στόχος, θα έχουμε λογικά πλήρως ψηφιοποιήσει όλα τα αρχεία του ΕΦΚΑ, δηλαδή όλο τον συνταξιοδοτικό βίο, όλο τον ασφαλιστικό βίο, τα ποσοστά όλων των ασφαλισμένων μας. Όταν θα φτάσουμε εκεί, θα έχει συμβεί το εξής: θα μπορείς να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό σου τηλέφωνο, όποια ηλικία και να είσαι, και να πατάς το κουμπί και να λες με αυτό τον ρυθμό αν συνεχίζεις να δουλεύεις έτσι, θα πάρεις σύνταξη την τάδε μέρα του τάδε έτους».

Τι είπε για τις κύριες συντάξεις

Αναφορικά με τις κύριες συντάξεις είπε:

«Ήταν πριν από τρία χρόνια οι εκκρεμείς συντάξεις 180.000 και τώρα είναι 30.000. Με τον αριθμό αυτό και όπως πηγαίνουμε έχουμε σκοπό να φτάσουμε περίπου τις 25.000 τέλος του χρόνου και να είμαστε εκεί γύρω στις 15 με 20.000 από δω και μπρος».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι:

«Το νομοσχέδιο έχει κατά βάση τα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία και τη μεταρρύθμιση τους. Έχει την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες κατά πώς ήταν η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, για να υπάρχει μια εξίσωση των μηνών που δικαιούται κάποια μητέρα επίδομα μητρότητας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, που τώρα υπήρχαν δύο διαφορετικές ταχύτητες και μεγάλες διαφορές ταχύτητας. Το ρυθμίζουμε. Αυτό είναι ένα πολύ γενναίο μέτρο που δείχνει και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την οικογένεια και για τη μητέρα. Έχω μέσα τη ρύθμιση αυτή, την περίφημη για το 30% των συνταξιούχων, για τη διαγραφή της περικοπής του 30% στις συντάξεις (…). Όλα αυτά είχαμε θα είναι έτοιμα την πρώτη του χρόνου και προσπαθούμε να προλάβουμε να βάλουμε σε αυτό το νομοσχέδιο και την άνοδο των χρεών στον ΕΦΚΑ από τις 20 στις 30.000 για ελεύθερους επαγγελματίες και για αγρότες από 6 στις 10.000 ευρώ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις