Breaking news

Επιτηρητές στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
A

Ερωτήματα έχουν προκύψει σχετικά με τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων -ως επιτηρητές- στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου στην Αθήνα και από τις 12 έως τις 27 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο δεύτερος διαγωνισμός -σε αντίθεση με τον πρώτο- θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας και το ερώτημα που προκύπτει είναι το πως θα μπορέσουν να συμμετάσχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβλεφθεί άδεια ειδικού σκοπού.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές στον γραπτό διαγωνισμό, πέραν του Σαββατοκύριακου, θα πρέπει να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα πόσοι υπάλληλοι θα προτιμήσουν να χάσουν κάποιες ημέρες από την άδεια τους προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση που προβλέπεται και υπολογίζεται ως εξής:

Επιτηρητής Καθημερινή/Σάββατο Εξαιρέσιμη
Για κάθε ημέρα εξετάσεων 12 ευρώ 20 ευρώ
Και ανά ώρα απασχόλησης 7 ευρώ 10 ευρώ

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης για έξοδα μετακίνησης εκτός του τόπου υπηρέτησης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις γίνουν αποδεκτές θα κληθούν να μετάσχουν σε ολιγόωρη εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αποκλείονται και οι εκπαιδευτικοί

Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία, που δημοσιεύθηκε χτες στο Proson.gr, οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμπειρία επιτήρησης και τις ημέρες εκείνες θα έχουν απεμπλακεί από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα δεν μπορούν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές στον διαγωνισμό.

Ο λόγος είναι ότι οι αιτήσεις επιτήρησης γίνονται μέσω του δικτύου «Σύζευξις» στο οποίο δεν έχουν... διαδικτυακή πρόσβαση οι υπολογιστές των σχολείων.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια τους να κάνουν αίτηση εμφανίζεται το μήνυμα: «Ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε για την υποβολή αίτησης για Επιτηρητές της Προκήρυξης 1Γ/2025, δεν βρίσκεται εντός του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ»

Αίτημα για άδεια ειδικού σκοπού

Οι αιτήσεις συμμετοχής για την επιτήρηση του διαγωνισμού κλείνουν αύριο και δημόσιοι υπάλληλοι που επικοινώνησαν με το Proson.gr απευθύνουν αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εγκρίνει ειδική άδεια ειδικού σκοπού.

Οι ίδιο τονίζουν πως αν δεν δοθεί άδεια ειδικού σκοπού -και δεδομένου ότι έχουν αποκλειστεί οι εκπαιδευτικοί- η συμμετοχή των επιτηρητών θα είναι μικρή κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 47.000 υποψήφιοι

Θυμίζουμε, τέλος, ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά των υποψήφιων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, εξασφαλίζονται εκπτώσεις στα εισιτήρια τους. Ως εκ τούτου οι δημόσιου υπάλληλοι ζητούν να μεριμνήσει και για τη δική τους υπόθεση, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν στη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού.

Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση του ΑΣΕΠ για την απασχόληση επιτηρητών στον γραπτό διαγωνισμό

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις