Breaking news

teacher
A

Προ των πυλών είναι το άνοιγμα των πινάκων ειδικής αγωγής για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, με πέντε συνολικά προκηρύξεις που «τρέχει» το ΑΣΕΠ, θα δημιουργηθούν οι νέοι πίνακες ειδικής αγωγής βάσει των οποίων θα προκύψουν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν υπάρξουν και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών για το επόμενο έτος, τότε αυτές θα γίνουν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τους υπάρχοντες πίνακες, με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Έτσι από τις πέντε συνολικά προκηρύξεις που «τρέχει» τώρα το ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή οι τρεις έχουν δημοσιευθεί και οι δύο έχουν σταλεί  προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα οι προκηρύξεις 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ που αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις τρεις προκηρύξεις συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 4 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 23 Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Παράλληλα, στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση εστάλησαν χτες και οι προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022, που αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι δύο αυτές προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα, ίσως και μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς το υπουργείο Παιδείας πιέζει για να καταρτιστούν οι πίνακες ειδικής αγωγής πριν από τον Αύγουστο όπου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη όλων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα όπως αυτά αναγράφονται στις παραπάνω προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, πρέπει

1. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

2. Να εκδώσουν παράβολο τριών (3) Ευρώ, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οδηγίες βήμα - βήμα για να εκδώσετε το ηλεκτρονικό παράβολο!

Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής/διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης (αξιολογικός πίνακας Β΄ και επικουρικός εκπαιδευτικών ΕΑΕ) κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των παρακάτω κριτηρίων (υ.α: υπ’αριθμ.  48190/E1/28.3.2019 (Β΄1088).

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων για την καταβολή του αντιτίμου του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα αποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως είχαν προκύψει στις προηγούμενες σχετικές διαδικασίες.

Τα μόρια που θα σας «εκτοξεύσουν» στον πίνακα κατατάξης

Τώρα μπορείτε να λάβετε άμεσα ;20 μόρια  για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με Πιστοποίηση Υπολογιστών και έως άλλα 20 έξτρα με Πιστοποίηση Αγγλικών (11 μόρια σε 2 ημέρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!)

Όπως φαίνεται στην προκήρυξη μοριοδοτείται η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας - 20 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας - 15 μόρια
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας Δέκα - 10 μονάδες

Παράλληλα πιστοποιείται η πστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου) με 20 μόρια.

Οι πιο εύκολες αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ πιστοποιήσεις Υπολογιστών και Αγγλικών προσφέρονται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να λάβουν τα μόρια

Αυτή είναι η πιο εύκολη, πιο φτηνή Online Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να πάρετε μέσα σε 3 ημέρες

Μπορείτε μέσα σε 3 ημέρες να αποκτήσετε και Πιστοποίηση Υπολογιστών πολύ εύκολα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn στο κέντρο της Αθήνας

Μπορείτε ακόμα να λάβετε πρόσθετη μοριοδότηση για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής μέσα από το σεμινάριο στην ειδική αγωγή από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δημοφιλείς Ειδήσεις