Breaking news

Αντιβιοτικό και χάπια σε συσκευασία
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μετά την ανάκληση συμπληρώματος διατροφής κατά της τριχόπτωσης, προχώρησε και στην ανάκληση παρτίδων γνωστού αντιβιοτικού.

Συγκεκριμένα το αντιβιοτικό ανακαλείται λόγω του ότι λανθασμένα στην ταινία γνησιότητας αναγράφεται η περιγραφή που αφορά φύσιγγες των 2ML, ενώ περιέχουν 1ML.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο ΕΟΦ ανακαλεί τις παρτίδες 20189, 20190, 20191 και 20192 του φαρμακευτικού προϊόντος MEDPHATOBRA 40MG/ML-10 AMPS x 1ML, λόγω του ότι λανθασμένα στην ταινία γνησιότητας αναγράφεται η περιγραφή που αφορά φύσιγγες των 2ML, ενώ περιέχουν 1ML (τονίζεται ότι οι εν λόγω παρτίδες δεν φέρει κανένα ποιοτικό πρόβλημα).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η εν λόγω απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία.

«Το ΙΦΕΤ A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις