Breaking news

INTIME NEWS
A

«Έγκλημα» χαρακτήρισε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους,  μητέρα που έχασε την κόρη της σε αυτό.

Ειδικότερα, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης, ενός από τα θύματα του εν λόγω δυστυχήματος, εξέφρασε τη θλίψη και την οργή της στο Σκαϊ.

Η κ. Καρυστιανού είπε χαρακτηριστικά πως: «Έγκλημα να το λέμε…εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να βγει η μέρα. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας γιατί έχουμε έναν αγώνα να δώσουμε».

Αναφορικά με τη δικαίωση που περιμένει μετά από αυτό το γεγονός, ανέφερε πως θέλει όλα να γίνουν σε τέτοιο χρόνο ώστε να γίνουν «σωστά», ενώ συμπλήρωσε πως: «Εγώ θέλω να δω τον ανακριτή να καλεί τους υπεύθυνους… Γιατί κάποιος αποφάσισε πως η τηλεδιοίκηση δεν είναι για εμάς γιατί είναι ακριβή. Αυτός θέλω να τιμωρηθεί».

Σχετικά με τον ανακριτή δήλωσε πως της είπε ότι: «θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν».

«Πρέπει να ελπίζω στην ελληνική Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάτι άλλο!» τόνισε η κα Καρυστιανού.

Επισήμανε πως αυτό που έχουν ανάγκη περισσότερο είναι να βλέπουν πως γίνονται οι σωστές κινήσεις από τη Δικαιοσύνη και θα οδηγηθούν στην πραγματική δικαίωση.

«Η Δικαιοσύνη έχει αποδείξει μέχρι τώρα το ακριβώς αντίθετο. Στο μυαλό μου είναι συνέχεια αυτό που έγινε στο Μάτι, είναι παρόμοια ιστορία, και όπως δεν έγινε τίποτα σε πολιτικό επίπεδο έτσι θα γίνει και τώρα, γιατί η διαφθορά σκοτώνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα συμπεράσματα για το δυστύχημα

Ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, κ. Κώστας Λακαφώσης, παρουσίασε στην ΕΡΤ τα πρώτα ευρήματα από την έρευνά του για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ένα έλλειμμα στην κουλτούρα ασφαλείας ολόκληρου του οργανισμού του σιδηροδρόμου. Σε πολλές λεπτομέρειες αναγκαστικά δεν θα μπω γιατί δεσμεύομαι λίγο από το απόρρητο της προανάκρισης» σημείωσε ο κ. Λακαφώσης.

«Από δική μας έρευνα προκύπτει ένα συνολικό ζήτημα κι αυτό γιατί δεν υπάρχει μία άμεση λύση. Φαίνεται ότι οι σιδηρόδρομοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα λειτουργούσαν με το φιλότιμο και με την εμπειρία κάποιων παλιών όπως λέμε, αλλά ο άλλος κάποια στιγμή θα πάρει σύνταξη, θα φύγει και δεν υπάρχει διαδικασία. Δεν υπάρχει μέθοδος για νέους να έρθουν και να αποκτήσουν την εμπειρία που χρειάζεται. Στις μεταφορές δεν αρκεί το “ότι είμαι παλιός και ξέρω”, πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες. Γι αυτό και μέλος της επιτροπής μας προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία. Γενικά κάνουμε αεροπορικού τύπου διερεύνηση για να βρούμε τέτοια ζητήματα» τόνισε.

«Χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. Αν προσληφθεί κάποιος σε μια καινούργια δουλειά και πάει πρώτη μέρα στη δουλειά, την πρώτη μέρα θα πάει επιφυλακτικά, να δει τι γίνεται στο νέο εργασιακό περιβάλλον. Αν δει ότι όλοι οι προηγούμενοι είναι τυπικοί, έρχονται στην ώρα τους, καθαρίζουν τα πράγματά τους, προσέχουν τις διαδικασίες, θα πάρει και αυτός σειρά αντίστοιχη» δήλωσε ο κ. Λακαφώσης.

Κινητοποιήσεις το απόγευμα

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 12 Απριλίου, με αφορμή την μαύρη επέτειο της συμπλήρωση 40 ημερών από το τραγικό σιδηροδρομική δυστύχημα στα Τέμπητο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί στις παραστάσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19:30 στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Λαρίσης, στον ΗΣΑΠ στο Πειραιά και στο σταθμό του Προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους στη Λ. Δημοκρατίας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις