Breaking news

Δημόσια νοσοκομεία και υγεία
A

Την παρέμβαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκάλεσε ο αυξημένος αριθμός ατόμων που βρέθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στα Επείγοντα Περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με πηγές του OnLarissa, ο ΕΦΕΤ έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων προσπαθώντας να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη με όλα αυτά τα πρόσωπα που φέρεται να είναι από ίδιες παρέες και οικογένειες, κάτι δηλαδή που σημαίνει πως πιθανότατα κατανάλωσαν το ίδιο φαγητό.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, τόσο από τον διευθυντή του ΤΕΠ-ΓΝΛ, κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, όσο και από τον ίδιο τον διοικητή του ΓΝΛ, κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στο ΤΕΠ την Κυριακή του Πάσχα αγγίζει τους 50 και παρουσίασαν όλοι σχεδόν την ίδια κλινική εικόνα που παραπέμπει, σε πρώτη φάση, σε τροφική δηλητηρίαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει καταγραφεί προς το παροόν κάποια αντίδραση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ δεν έχει διευκρινιστεί  και αν ενημερώθηκε επί - σημα- παρά το γεγονός πως ο εν λόγω αριθμός των περιπτώσεων κρίνεται αυξημένος, λαμβάνοντας ως δεδομένο και τον πληθυσμό της Λάρισας.

Από την πρώτη στιγμή, σε «άβολη» θέση βρέθηκε ο κλάδος των κρεοπωλών, καθώς το βασικότερο στοιχείο του πασχαλινού τραπεζιού είναι το κρέας.

Εξαρχής τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Κρεοπωλών Λάρισας, κ. Βαγγέλης Ρίζος, ζητώντας ο ίδιος να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες με σκοπό να λάμψει η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Πηγές στο ίδιο Μέσο πάντως αναφέρουν πως μεγάλο ρόλο στα εν λόγω περιστατικά ενδεχομένως να έπαιξε ο τρόπος μεταφοράς και αποθήκευσης του φαγητού μέχρι να καταναλωθεί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις