Breaking news

Wifi και μέσα μαζικής μεταφοράς
A

Τα πρώτα λεωφορεία με δωρεάν WiFi, πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους στην Αθήνα, με τους επιβάτες να έχουν στη διάθεση τους δωρέαν πρόσβαση στο ίντερνετ, μέσα από συγκεκριμένα γραμμές λεωφορείων.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται από πιλοτικό πρόγραμμα για Free WiFi σε οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ που κινούνται μεταξύ άλλων, στις παρακάτω γραμμές:

  • Π. Φάληρο - Κηφισιά,
  • Ακαδημίας - Βούλα,
  • Χαλκοκονδύλη - Μεταμόρφωση-Ν. Κηφισιά,
  • Ομόνοια - Κηπούπολη,
  • Πειραιάς - Πέραμα,
  • Λαμπρινή - Πλ. Συντάγματος-Τζιτζιφιές

Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες

Το μόνο που θα κληθούν να κάνουν οι επιβάτες είναι να έχουν  το WiFi στη συσκευή του κινητού τους και να επιλέξουν, ένα από τα διαθέσιμα δίκτυα wifi το δίκτυο «WiBUS» για να μεταφερθούν στη σελίδα σύνδεσης. Σχετική ενημέρωση σήμανση πρόκειται να υπάρχει σε σημεία ευρείας ορατότητας εντός των οχημάτων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση και αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus, διαφημιστικής εταιρείας που έχει τη διαφημιστική αξιοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών στα οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την επένδυση για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προσβλέποντας σε έσοδα που θα προκύψουν από τη διαφημιστική προβολή εταιρειών και προϊόντων στο ασύρματο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών».

Η εν λόγω ενέργεια στοχεύει στην ανάπτυξη του δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο internet, έτσι ώστε να οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς να γίνουν πιο φιλικά, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση προς τους επιβάτες, την ΟΣΥ και τον ΟΑΣΑ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις