Breaking news

Κακοκαιρία Elias στα Τρίκαλα
A

Δύσκολη ήταν η νύχτα χτες για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, οι οποίοι ένιωσαν τον τρόμο να τους κυριεύει, μόλις άκουσαν τις πρώτες ψιχάλες βροχής να πέφτουν στην περιοχή τους, φοβούμενοι για τα χειρότερα. Η κακοκαιρία Elias «έδειξε» τα δόντια της σε Θεσσαλία, Αχαΐα και Κορινθία, ωστόσο, λόγω του ότι δεν είχε την ένταση της Daniel, οι ζημιές που προκάλεσε δεν ήταν μεγάλες. 

Ωστόσο δρόμοι πλημμύρισαν στα Τρίκαλα, ενώ κάποια σχολεία στους Νομούς Κορινθίας και Φθιώτιδας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να «χτυπά» την κεντρική Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη, όπου αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων. 

Αναλυτικά:

Πλημμύρισαν δρόμοι στα Τρίκαλα

Δύσκολη ήταν η κατάσταση χτες το βράδυ στην πόλη των Τρικάλων με τους κατοίκους να ανησυχούν και να προσπαθούν να σφραγίσουν τις περιουσίες τους με σακιά από άμμο. Προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά της περιοχής. Ευτυχώς τα ποτάμια άντεξαν και η βροχή κάποια στιγμή σταμάτησε, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τα νερά. 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, από την πρώτη ώρα της καταιγίδας, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στα Τρίκαλα. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η οδός Καλαμπάκας, η οποία έχει μετατραπεί σε λίμνη (… τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες) και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου μέσου, η βροχόπτωση μετέτρεψε ξανά σε λίμνη την περιοχή της Μπάρας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται εκ νέου στην οδό Πατουλιάς και πέριξ αυτή, στην οδό Σατωβριάνδου στα Κουτσομήλια, στην Κονδύλη και σε κεντρικούς δρόμους, μέχρι και τη Δεληγιώργη

Πλήγηκε και η Αχαΐα

Από την σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που ξέσπασε χθες σε Αχαΐα και Κορινθία, δημιουργήθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών - Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα. Η Ολυμπία οδός απευθύνει έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο Ξυλόκαστρο, όπου στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.  Καταστροφές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, σε στέγες σπιτιών και σε αυτοκίνητα στο Κρυονέρι Αχαΐας και στην Κλειτορία Καλαβρύτων, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του οδοντωτού.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 

Εν τω μεταξύ, διεκόπη λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από το 30ο έως το 35ο χλμ λόγω καταπτώσεων στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης. H κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κακοκαιρία Elias επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Αύριο, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Τέλος, την Πέμπτη  28 Σεπτεμβρίου, η ΕΜΥ προβλέπει πως θα υπάρχουν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Live η εξέλιξη του φαινομένου

Πατήστε play και δείτε πως θα κινηθεί η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες / ημέρες:

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις