Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στα Τέμπη.

ΙΝΤΙΜΕ
​ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Στο σημείο υψώθηκαν πανό, στα οποία αναφέρονται συνθήματα, όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί» και «Το έγκλημα στα Τέμπη απαιτεί τιμωρία τώρα!» Ενώ σε πανό υπήρχαν φωτογραφίες των 57 αδικοχαμένων νέων, που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. 

 

ΙΝΤΙΜΕ
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σε σχετική ανακοίνωση, οι οικογένειες των θυμάτων και όσοι επέζησαν τη νύχτα της σύγκρουσης αμαξοστοιχίας του Intercity με εμπορική αμαξοστοιχία στις 28 Φεβρουαρίου, σημειώνουν ότι: «Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: Συγκάλυψη».

«Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται» τονίζουν.

ΙΝΤΙΜΕ
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ανακοίνωση 

Πιο αναλυτικά, η  ανακοίνωση του Συλλόγου Πληγέντρων του Δυστυχήματος των Τεμπών έχει ως εξής: 

«Ο σύλλογος καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Συντάγματος εμπρός από το κοινοβούλιο, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς.

Το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: Συγκάλυψη.

Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις