Breaking news

λάμπα
A

Βίντεο για τα νέα, πολύχρωμα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που αποτελούν «σπαζοκεφαλιά» για τους καταναλωτές και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, στο βίντεο αναφέρεται ότι: «Εισάγουμε μια ενιαία σήμανση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος όλων των εταιρειών, με σκοπό να διευκολύνουμε τους καταναλωτές να επιλέξουν με βάση τις ανάγκες τους. Προτεραιότητά μας, το συμφέρον του καταναλωτή».

«Η αγορά ενέργειας φαίνεται περίπλοκη και δύσκολη. Το ξέρουμε. Την απλοποιούμε και εισάγουμε μια ενιαία σήμανση για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος όλων των εταιρειών» σημειώνεται.

Τα χρώματα 

Το «πράσινο» τιμολόγιο είναι το νέο ειδικό τιμολόγιο. Μέσω αυτού ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τις τιμές χρέωσης και να βρει τον φθηνότερο πάροχο.

Το «μπλε» τιμολόγιο θα έχει σταθερή τιμή προμήθειας για όλη την περίοδο της σύμβασης.

Τα «κίτρινα» τιμολόγια, στα οποία περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας, όπου η τιμή μεταβάλλεται, σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα «πορτοκαλί» τιμολόγια, περιλαμβάνονται τα τιμολόγια των οποίων η τιμή μεταβάλλεται, με βάση τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός της ημέρας.

«Συγκρίνεις και επιλέγεις με βάση τις τιμές και τις ανάγκες σου. Προτεραιότητα μας το συμφέρον του καταναλωτή» καταλήγει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις