Breaking news

tempi.jpg
A

Το 2023 ήταν μια χρονιά που διαμορφώθηκε από δραματικά γεγονότα, γεμάτη αντιθέσεις και στιγμές που «έκοψαν» την ανάσα σε χιλιάδες από εμάς.

Με αφορμή τη σύνοψη του 2023 που πραγματοποιεί το κανάλι Up Stories σε εικόνες, εμείς μετράμε πληγές.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς, επέστησε την προσοχή στην ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το καλοκαίρι, οι ανησυχητικές θερμοκρασίες ρεκόρ πυροδότησαν μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αττική και Έβρο. Η τελευταία, η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία, ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνατοτήτων και βελτίωσης των συστημάτων πρόληψης.

Τον Σεπτέμβρη, η κακοκαιρία Daniel έπληξε τον Βόλο, μετατρέποντας τη Θεσσαλία σε πλημμυρισμένη πεδιάδα. Η Λίμνη Κάρλα αυξήθηκε στο πενταπλάσιο, και τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός και Μεταμόρφωση βυθίστηκαν υπό τα νερά.

Η ευαισθησία του κοινού ξεπερνά τον φυσικό καταστροφικό χαρακτήρα των γεγονότων, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και της αλληλεγγύης. 

Και μετά τις καταστροφές τι μένει; Η ανασκόπηση αυτή δεν μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής. Τραγωδίες ποιημένες από ανθρώπινο χέρι, γεγονότα που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί.

Όταν ο άνθρωπος βάζει τον άνθρωπο σε δεύτερη μοίρα και θεοποιεί έννοιες εφήμερες και υλικές, τότε μένουμε με ένα τεράστιο αρχείο, από τίτλους, ειδησεογραφικά «τσιτάτα» και ονόματα που στο άκουσμα ή στην ανάγνωσή τους θα φέρνουν έναν στιγμιαίο πανικό.

Ας μη ξεχνάμε τα γεγονότα που μας χάρισαν αυτά τα φρικαλέα και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά, έστω και ατομικά.

2023, δε θα μας λείψεις.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις