Breaking news

Χιονια
A

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται από χτες η χώρα, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα χιόνια άρχισαν να πέφτουν χτες, μεσημέρι Τρίτης, ενώ αισθητή έχει γίνει σε όλη την Αττική, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στα δυτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Νωρίς το πρωί πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά - ημιορεινά (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.) ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 05 

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην Αττική, η Τροχαία διέταξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους -2 βαθμούς.

Mόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται, μετά τις 9 το βράδυ, λόγω της κακοκαιρίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε Χορτιάτη, Πανόραμα και Πεύκα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχής, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στο 1ο χλμ, καθώς υπήρξε υπερχείλιση ρέματος

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις