Breaking news

Έλληνας στην Ιρλανδία αποκαλύπτει το μισθό του - «Έχω μισθό 3.500€ τον μήνα»
A

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των εργαζομένων στα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ελλάδας και της Ιρλανδίας επεσήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ένας Έλληνας νοσηλευτής.

Αφού αποκάλυψε στους ακόλουθούς του στο Tik Tok το πόσα χρήματα έλαβε μόνο για την βάρδια των Χριστουγέννων -την οποία πληρώθηκε 820 ευρώ μεικτά-, κλήθηκε να μιλήσει και στην εκπομπή «Σήμερα» για να αποκαλύψει και το ύψος του μισθού που λαμβάνει ένας νοσηλευτής σε ένα δημόσιο νοσοκομείο της Ιρλανδίας.

@tolisinireland πόσο πληρώθηκα που δούλεψα νύχτα Χριστουγέννων εδώ στην Ιρλανδία? #ιρλανδία🇮🇪 #μετανάστης #νοσηλευτής ♬ Irish and Celtic miscellaneous ethnic music(219916) - KK

Ο Έλληνας εργαζόμενος στην Ιρλανδία επεσήμανε πως οι αποδοχές του στο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται είναι τριπλάσιες από εκείνες που λαμβάνει κανείς σε ένα ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, αναφέροντας πως ο μισθός του, σαν έμπειρος νοσηλευτής, κυμαίνεται στα 3.000 με 3.500 χιλιάδες ευρώ το μήνα καθαρά, ενώ τόνισε πως ένας νέος νοσηλευτής έχει καθαρό μηνιαίο μισθό γύρω στα 2.700 ευρώ.

Σοκαριστικές, ωστόσο, φαίνεται να είναι οι αμοιβές που λαμβάνει ένας διευθυντής κλινικής στην Ιρλανδία, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Ηρακλέους, λαμβάνει 150.000 ευρώ το χρόνο.

Επεσήμανε, δε, πως βρίσκεται στην Ιρλανδία ήδη από το 2017 και πως την θέση του στο δημόσιο νοσοκομείο «κέρδισε» από ατομική συνέντευξη «χωρίς ΑΣΕΠ», δηλαδή όχι μέσω κάποιου δημόσιου διαγωνισμού.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ για το πόσα χρήματα λάμβανε ως νοσηλευτής στην Ελλάδα, ο κ. Ηρακλέους απάντησε πως στη χώρα μας δούλευε για λογαριασμό ιδιωτικού νοσοκομείου, όπου δουλεύοντας 60 ώρες την εβδομάδα, πληρωνόταν καθαρά 850 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα, φαίνεται και εντυπωσιασμένος από τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στη συγκεκριμένη χώρα και είναι φανερά ικανοποιημένος από τη ζωή του, η οποία φαίνεται να αλλάζει από «το καλό στο καλύτερο».

Εξάλλου, οι διαφορές σε βασικά τρόφιμα φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, όπου γίνεται μια συγκριτική αποτίμηση των τιμών τους σε Ελλάδα και Ιρλανδία.

Έλληνας νοσηλευτής στην Ιρλανδία: «Έχω μισθό 3.500€ τον μήνα»
Φωτογραφία από Glomex
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις